Timossi Maserati KD-13 Hydroplane uit 1958 te koop

Maserati_r150

Goed, het zal je gezien onze websitetitel niet verbazen dat we íets meer met auto’s dan met boten hebben, maar als die twee zaken gecombineerd worden ontstaan er toch wel prachtige resultaten. Neem deze Timossi Maserati KD-13 Hydroplane, een powerboat uit de jaren ’50 die binnenkort geveild gaat worden.

Nee, als je lekker met vrienden wil ronddobberen in de Friese meren is deze krachtpatser niet de ideale keuze, maar wil je één van de meest bijzondere powerboats uit vervlogen tijden, dan is dit ineens wel dé boot die je met hebben.

De Timossi KD-13 heeft een mooi verleden met figuren achter het stuur als Carlo Casalini en Gianluigi Crivelli. Aanvankelijk is de racer uitgerust met een naar 5,6 liter opgeboorde V8, afkomstig uit een Maserati 450S. Later is de krachtbron zelfs ‘opgerekt’ tot 6,2 liter. Vermogens kunnen we helaas niet vinden, maar in de vierwielige 450S met 4,5-liter V8 was dat al 400 pk! We gokken er dus op dat Casalini en Crivelli met ongeveer 500 pk over het water vlogen.

[nggallery id=181]

De huidige body werd geplaatst in het laatste jaar dat Crivelli in actie kwam, in 1969. Op 16 en 17 augustus is er weer een veiling bij RM Auctions, daar wordt dit exemplaar dan ook aangeboden. Een geschatte opbrengst is niet te vinden, maar we gokken op een bedrag met 6 nullen.