Toch niet uniek: Lamborghini 5-95 by Zagato

Lamborghini-595

Tsja, héél soms zitten ook wij er naast met de berichtgeving. In dit geval kunnen we daar echter weinig aan doen want toen de oranje Lamborghini 5-95 by Zagato werd voorgesteld tijdens het Concours d’élégance Villa d’Este zou het om een eenmalig uitstapje gaan. Nu blijkt er al een tweede exemplaar te bestaan.

Zagato bouwde de ‘unieke’ creatie op basis van een Gallardo LP570-4 en presenteerde de auto op het prestigieuze concours aan het Lago di Como in Italië. Meestal blijft het bij dergelijke auto’s om unieke creaties omdat ze puur als showauto bedoeld zijn of zoals het Special Program van Ferrari dat voor rijke klanten unieke autos bouwt.

Kennelijk hebben Zagato en Lamborghini dermate veel positieve reacties op de 5-95 gekregen dat er is gekozen voor een kleine productie. Maximaal vijf stuks zullen er verschijnen en de eerste daarvan is al klaar, getuige de foto’s van deze gele Lambo. De oranje goudvis (op internet kwamen nog al wat reacties dat de neus op die van een vis zou lijken) is gemaakt voor de Zwitserse Albert Speiss maar kennelijk had hij er geen problemen mee dat er nog enkele Zagato’s werden gebouwd.