Trussardi maakt Panda luxer dan ooit

Als Fiat met speciale modellen komt is het vaak de 500 die de make-over krijgt, zeker als er een samenwerking aan wordt gegaan met een modemerk. Samen met het luxueuze Trussardi is deze keer echter gekozen voor de Panda als startpunt.

De Panda Cross is voor de gelegenheid van top tot teen aangepakt door de van origine Bergamose fabrikant van luxe kleding en tassen. Na eerdere samenwerkingen met Alfa Romeo en BMW is het nu dus de beurt aan Fiat. Bruin, de Trussardi huiskleur, voert bij de opgehoogde Panda de boventoon. Naar wens wordt de voor dit model speciaal ontwikkelde lakkleur, Caffè Italiano Brown, geleverd in een matte – voor het eerst op een Panda – of metallic uitvoering. Naast deze twee bruine lakken kan ook gekozen worden voor drie bekende kleuren: Gelato White, Cinema Black of Colosseo Grey. Omdat een merk als Trussardi gezien mag worden, prijken de logo’s in lettervorm op de glanzend zwarte stootstrips van de achterportieren, terwijl de fameuze windhond een plek heeft gekregen op het achterste zijruitje. Hoewel het wellicht klinkt als een rijdende reclamezuil, oogt het geheel ingetogen, voor zover je daar met zo’n lekker dikke Panda Cross van kunt spreken. Zwarte wielen, spiegels, dakrails en ‘skid plates’ zorgen voor een stijlvol contrast met de bruine lak.

Binnenin is het verschil met de reguliere Panda Cross eveneens duidelijk te zien. Op het stuur prijkt een primeur: voor het eerst heeft het Fiat-logo plaats moeten maken en is er, in dit geval, gekozen voor een monochroom Trussardi-logo. Het dashboardpaneel is in dezelfde tint uitgevoerd als de buitenzijde. De stoelen zijn omhult met een speciale bruin-zwarte stof met Trussardi-print en zwart kunstleer en, net als het stuur en de versnellingspook, afgewerkt met bruine stiksels. Kijk je naar beneden, zie je tot slot prominent het logo van de naamgever staan.

Naast de vierwielige hoofdrolspeler heeft Trussardi ook een speciale Panda-collectie uitgebracht, met kleding en tassen voor mannen en vrouwen.

Ter promotie is een videoclip opgenomen met Ava Max, een Amerikaanse zangeres die bekend werd met het nummer Sweet but Psycho.

[pexyoutube pex_attr_src=”https://www.youtube.com/watch?v=evhNLyYMJcA” pex_attr_width=”750″][/pexyoutube]