Twee iconen in één: Fiat 500 Riva

Men neme de meest iconische auto uit Italië en de mooiste en beste boot uit het land en mixen het tot een gezamelijk product. Het resultaat? De exclusieve Fiat 500 Riva, de meest chique 500 tot nu toe!

Fiat en Riva, beide merken die hun oorsprong in een ver verleden hebben liggen. Fiat ontstaat in 1899, Riva is dan al 57 jaar bezig met het bouwen van boten. Voor beide merken zijn het echter de jaren ’50 die zorgen voor nieuwe iconen. Bij Fiat is het de 500 die in 1957 zorgt dat Italië voor een groot deel mobiel is. Vier miljoen stuks worden er uiteindelijk verkocht. In diezelfde periode is het Carlo Riva die het roer in handen heeft bij Riva. Na de nodige schitterende modellen uit de pen van ontwerper Giorgio Barilani, die in 1956 bij het bedrijf betrokken wordt, is het 1962 als de Aquarama wordt voorgesteld. Nu, 54 jaar later, wordt de Aquarama door velen nog altijd bestempeld als de mooiste en beste boot óóit.

IMG_9866

Tegenwoordig maken beide fabrikanten reïncarnaties van deze iconen, Fiat natuurlijk de 500 en Riva maakt modellen als de Iseo en de Aquariva Super, beide geïnspireerd op de klassieke Aquarama. Beide Italiaanse iconische merken slaan nu de handen ineen en komen met de gelimiteerde Fiat 500 Riva, een exclusieve 500 (Nederland krijgt er 100) waarbij Riva heeft meegewerkt aan de totstandkoming. Zo vind je in de 500 Riva écht mahonie- en esdoornhout en is de buitenzijde gespoten in Sera Blue, de meest bestelde kleur van de  Aquariva Super. Ook de typische zeeblauwe ‘beauty-lijn’ van de Riva’s is op de 500 Riva te vinden.

Het dak van de cabrioletuitvoering wordt in bijpassend blauw uitgevoerd. Het stoffen dak van de 500C is nog niet eerder uitgebracht in deze kleur. Ook exclusief voor de Fiat 500 Riva zijn de nieuwe 16-inch lichtmetalen velgen met Riva logo in het hart van het wiel. Verder zijn spiegelkappen en deurgrepen in chroom uitgevoerd en is ook aan de achterzijde het Riva logo te zien. Binnenin zijn de stoelen met ivoorkleurig leder bekleed en voorzien van bijpassende stiksels. De kofferbakmat is voorzien van een uniek houten Riva logo.

IMG_9832

De Fiat 500 Riva wordt aangedreven door de krachtige TwinAir Turbo-motor met 105 pk (99 g/km). Veiligheid staat voorop dankzij standaard zeven airbags, ABS met EBD (Electronic Brake Distribution), ESC (Electronic Stability Control), ASR (Anti Slip Regulation), Hill Holder en HBA (Hydraulic Brake Assistance) dat assisteert bij een noodrem. Verder omvat de standaarduitrusting panoramisch en elektrisch te bedienen open dak, automatische airconditioning, mistlampen, LED-dagrijverlichting, parkeersensoren, 7-inch TFT-scherm (met Riva logo) en 7-inch HD LIVE met hoog resolutiescherm. Laatstgenoemde biedt onder meer Uconnect LIVE, stemherkenning, multimedia en op verzoek digitale radio (DAB) en 3D-navigatie van TomTom.
Bovendien is de Fiat 500 Riva optioneel te voorzien van het laatste audiosysteem van Beats by Dr. Dre. Het nieuwe BeatsAudioTM-systeem biedt 7 speakers, 440 Watt en een digitale versterker met 8 kanalen.

De Fiat 500 Riva komt in een gelimiteerde serie naar Nederland. Elk exemplaar wordt voorzien van uniek plaatje met daarop de naam van de eigenaar (of indien gewenst een naam voor de 500, net als bij een boot) en het productienummer. De Fiat 500 Riva met 105 pk TwinAir Turbo is er vanaf € 22.995, de Fiat 500C Riva vanaf € 25.995.

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”Fiat 500 Riva”]