Vanaf april in Nederland: Vernieuwde Fiat Tipo Hybrid en 500X Hybrid 48V

Op beeld hadden we ze al te pakken: de vernieuwde Fiat 500X Hybrid 48V en Tipo Hybrid 48V maar nu is ook bekend dat de nieuwe modellen in april bij de Nederlandse dealers staan. Betere prestaties, een lager verbruik en lagere uitstoot en de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden moeten voor een verkoopboost zorgen.

De Fiat 500X en Tipo hebben een update gekregen. Niet direct qua uiterlijk want op dat vlak is er niet zoveel veranderd. Technisch daarentegen wel, met de komst van een nieuwe 1.5 FireFly turbobenzinemotor met 15 kW e-motor. Samen goed voor 130 pk en 240 Nm. Deze zijn gekoppeld aan een nieuwe 7 traps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. De 100% stille start met de BSG elektromotor, die tevens tijdens het rijden krachtig ondersteunt en zelfs volledig elektrische kan rijden, is het WLTP-verbruik gedaald naar 4,7 L/100 km bij de Tipo en 5,1 L/100 km bij de 500X.

De nieuwe 1.5 T4 is daarmee zo’n 11% zuiniger en schoner dan de 1.3 T4 die hij vervangt. Bij het verminderen van snelheid en remmen wordt de batterij opgeladen, het bekende regeneratie treedt dan in werking. Daarnaast gaat starten 100% elektrisch zodat er geen brandstof wordt verspild (e-launch). Dankzij de e-creeping-functie kan er, zonder het gaspedaal in te drukken, volledig elektrisch gereden worden, bijvoorbeeld in de file (e-queueing). Ook kan er volledig elektrische worden geparkeerd.


Veilig rijden dankzij ADAS
De Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid behoren tot de top in hun segment als het gaat om Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Zo kunnen ze worden uitgerust met:
Attention Assist – waarschuwt als vermoeidheid bij de bestuurder wordt gedetecteerd. Het systeem geeft ook akoestische en visuele waarschuwingen en adviseert om een pauze te nemen.
Autonomous Emergency Brake – waarschuwt voor een dreigende aanrijding met een ander voertuig en kan de auto volledig tot stilstand brengen om op die manier een aanrijding te (helpen) voorkomen.
Traffic Sign Recognition & Intelligent Speed Assist – herkent de maximum snelheid, geeft een signaal als deze overschreden wordt en geeft de bestuurder de mogelijkheid om de snelheid te verminderen tot de gedetecteerde limiet.
Lane Control – houdt de auto binnen de zichtbare, witte lijnen.
Adaptive High Beam  – verzekert de bestuurder van maximAal zicht door automatisch het grote licht aan te doen wanneer er geen voor- of tegenliggers zijn.
Blind Spot Assist – houdt de dode hoeken van de auto in de gaten en meldt naderende voertuigen middels een driehoekig lampje in de buitenspiegel.
Om het leven aan boord nog praktischer en eenvoudiger te maken bieden de nieuwe Hybrids: Keyless Entry/Go, achteruitrijcamera en een draadloze oplader voor mobiele telefoons (de laatste alleen beschikbaar op de Tipo Hybrid). De oplader kan zelfs 15 watt snelladen.

De nieuwe, zuinige en veilige Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid staan medio april bij de Nederlandse Fiat dealer. Prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.