Veel Moto Guzzi nieuws op de EICMA 2017

Piaggio komt met een hele lading aan primeurs tijdens de EICMA 2017. Een smakelijke avonturier, drie nieuwe V7 varianten en ook de V9 kent nieuwe uitvoeringen. Hier volgen ze op een rij.

Moto Guzzi Concept V85
Dit is weer een stap voorwaarts van Moto Guzzi richting het immer naderende punt in 2021, wanneer de Como adelaar zijn 100-jarig jubileum viert met een nieuwe reeks motorfietsen, gebouwd op de technische basis van de Concept V85. Het is een motorfiets die gewijd is aan reizen, wat altijd op zijn puurst en meest origineel het erfgoed van Moto Guzzi is geweest en doet denken aan de epische en avontuurlijke rally raids van de jaren 80, een wereld waarvan het de stijl, charme en emotie geërfd heeft, maar die is ontworpen om zowel dagelijkse als lange-afstandsroutes te weerstaan, naar de meest actuele vereisten en toekomstige avonturen. De Concept V85 is een eerbetoon aan grote avontuurlijke reizen en is opgedragen aan hen die, ondanks dat ze nooit ophouden te dromen over avontuurlijke reizen, op zoek zijn naar een motorfiets die in staat is om die geest terug te brengen naar hun dagelijkse reizen. Er wordt een nieuwe Moto Guzzi-motor gelanceerd in de Concept V85. Het constructieontwerp is specifiek en uniek in de gehele huidige Moto Guzzi-productie: het is een tweecilinder 90° transversaal luchtgekoelde 850cc die dankzij het complete herontwerp een maximaal vermogen van 80 pk heeft. Deze functie, in combinatie met de krachtige torsie bij lage snelheden die typisch is voor alle Moto Guzzi-tweecilinders, en de lichtheid van de Concept V85, maken het een plezier om zowel op de weg als ook off-road mee te rijden.

Moto Guzzi V7 III nieuwe versies
De V7 III-reeks groeit met de nieuwe speciale versies Carbon, Rough en Milano, Moto Guzzi’s hulde aan de kunst van maatwerk. Ze onderscheiden zich door een andere lay-out die is verkregen door originaliteit en competentie in te zetten om een reeks speciale onderdelen van hoge kwaliteit te introduceren, die in staat zijn om elke motor een geheel andere connotatie en uniek karakter te geven. De V7 III Carbon (in beperkte oplage en genummerd) is een viering van de originaliteit en goede smaak van maatwerk in zijn combinatie van de authentieke V7 stijl met de kostbare en moderne kwaliteit van vele koolstofvezel componenten, evenals tal van andere contrasterende details in het rood, zoals de motorkoppen, de naden van het nieuwe Alcantara zadel en de Brembo-remklauw vooraan. De V7 III Rough onderscheidt zich door de all road banden op radiale spaken en de vele details die de V7 III Rough een stoere stijl geven. Het geheel wordt compleet gemaakt door het speciale zadel met stiksels, een handgreepriem voor de passagiers en de set aluminium zijkuipen. De V7 III Milano is onderscheidend in zijn uiterst verfijnde stijl en high-end uitrusting, waaronder dubbele ronde klokken, chroomuitlaten en passagiershandvatten. Het onderscheidt zich door de glanzende kleur van de tank en de spaakwielen, die bijdragen aan een moderne look. De standaarduitrusting wordt voltooid door prestigieuze details zoals de aluminium spatborden en zijspoilers.

Moto Guzzi V9 MY 2018
V9 is de easy cruiser van Moto Guzzi. V9 Roamer is het elegante en universele maat model; V9 Bobber vertegenwoordigt de gewaagde en essentiële geest van Moto Guzzi. Ze vallen allebei op door de uitzonderlijke kwaliteit van de onderdelen en de nauwgezette aandacht voor details en ze worden aangedreven door de Moto Guzzi 850 cc tweecilinder motor met onovertroffen torsie, soepelheid en reactievermogen die zorgen voor de beste rit voor deze twee Italiaanse cruisers. De V9-versies van 2018 zijn het resultaat van het constante perfectioneren dat Moto Guzzi aan zijn motorfietsen wijdt. Roamer en Bobber onderscheiden zich nu door een groot verschil, met twee duidelijk verschillende persoonlijkheden: de één is meer toerend en de andere meer sportief. De V9 Roamer trekt op lange routes nu nog meer de aandacht door de introductie van de nieuwe achterschokbreker en de beschermkap aan de bovenkant. De V9 Bobber heeft nieuwe ondoorzichtige illustraties en is verkrijgbaar in drie kleurenvarianten: Impeto blauw, Nero Notte zwart en Tempesta grijs.