Veiling: Solo Alfa by Artcurial is waanzinnig voor Alfist

alfa_gta_1_0

Iedere klassiekerliefhebber zal het kennen: ben je lekker door de lijst van auto’s van een komende veiling aan het bladeren of scrollen, kijk je toch even wat er allemaal van jouw favoriete merk tussen staat. Artcurial Motorcars maakt het je gemakkelijk: in Parijs organiseert men ‘Solo Alfa 2014’, een veiling met 43 prachtstukken uit de geschiedenis van Alfa Romeo.

Zaterdag 8 februari gaan de topstukken onder de hamer en kan men in Parijs bieden op 43 schitterende Alfa Romeo’s, variërend van klassieke TZ2, via Arna, 155 en 2600 tot aan de moderne 8C Spider. Als je wilt gaan kijken waarschuwen we vast: de lijst van auto’s knaagt minimaal een half uur van je werktijd af! We hebben vijftien exemplaren geselecteerd waarbij we het niet konden laten even naar de detailpagina’s te gaan voor prijzen, informatie en geschiedenis.

[nggallery id=186]

Eén van onze favorieten behoort niet eens tot de duurdere veilingstukken: de Alfa Romeo Giulia Super 1.6 Familiare Giorgetti moet ergens tussen de 5.000 en 8.000 euro opleveren en als je de foto’s bekijkt snap je wel waarom. Maakt de dikte van de portomonnee niet meer uit, dan komen we uit bij de schitterende TZ2 waarvan de opbrengst vermoedelijk aardig richting een miljoen euro loopt. Ach ja, ook de 75 Turbo Evoluzione kan ons eigenlijk wel bekoren, evenals de 1900 uit 1953. Hadden we de 155 Q4 al genoemd? Nou ja, je begrijpt het: een bezoekje aan de gehele voorraad kan ook geen kwaad!