Vespa GTS special editions: de Touring en SuperSport

Vespa_GTS_supersport

Over de Vespa 300 GTS kon je al uitvoerig lezen in CorsaItalia nummer 4. De heerlijke allround motorscooter is een ideaal vervoersmiddel voor in en om steden en ook voor iets langere afstanden is het een prima tweewieler. Vespa komt nu met twee speciale versies, de Touring en SuperSport.

Zoals het zo vaak gaat zijn ook deze twee special editions rijk uitgevoerde varianten van de GTS. Standaard zijn ze bijvoorbeeld voorzien van ABS en ASR tractiecontrole. Je kunt kiezen voor de SuperSport waarbij de nadruk wordt gelegd op een sportieve uitstraling. De SuperSport is dus eigenlijk een knipoog naar de klassieke GS 150 (1955), 180 SS (1965) en T5 Pole Position van 1985.

vespa-gs150-ss180-t5poleposition

De SuperSport is voorzien van een matzwarte of glanzend oranje laklaag waarbij de details glanzend oranje (bij de zwarte) of zwart (je raad het al…) zijn afgewerkt. Het zadel is oranje afgewerkt en van de voorkant kun je aan de opvallende ‘S’ zien dat het om de SuperSport gaat. De verlichting van het instrumentarium is roodkleurig.

Bij de GTS Touring is er gekozen voor een wat luxere uitstraling. Een windscherm zorgt voor wat extra comfort, de verlichting is blauw. Verder is er het één en ander aan extra chroom te vinden op de Touring. Geen matte kleuren voor de Touring maar een chique kleur die luistert naar de naam Sienna. Ook het zadel is uitgevoerd in deze kleur en de lak is exclusief voor de Touring.

Wat motorisering betreft zijn de Vespa’s GTS Touring en GTS SuperSport beide leverbaar met de moderne 300cc 4-takt 4V eencilinder met elektronische injectie, met een vermogen van 22 pk bij 7.500 tpm en een maximale trekkracht van 22,3 Nm bij 5.000 tpm. De GTS SuperSport is er daarnaast ook met een 125cc, die in Nederland in aanmerking komt voor het A1 automaat rijbewijs dat via Vesparijopleiding.nl inclusief het CBR-examen eenvoudig in een dag binnen handbereik is. Deze 125cc eencilinder 4-takt is eveneens geheel van deze tijd en vertrouwt bijvoorbeeld op elektronische brandstofinspuiting, vierkleppentechnologie en een buitengewone rideability. Tegelijkertijd heeft Vespa de onderhoudskosten voor deze krachtbron aanzienlijk weten te beperken, evenals de onderhoudsinterval, met slechts eenmaal per 10.000 kilometer een servicebeurt.

Vanafprijzen
Vespa GTS 125 SuperSport ABS € 5.459,-
Vespa GTS 300 SuperSport ABS € 6.299,-
Vespa GTS 300 Touring ABS € 6.299,-