Video: 300 pk sterke Fiat Panda is GAAF

De eerste Panda kennen we allemaal. Een klassieker in wording, vraag maar aan Gianni Agnelli en Sam van Dalen. De mannen (en vrouwen?) van M-Sport doen heel wat anders met de vierkante Panda: het team zag in deze symphatieke maar weinig sportieve Italiaan namelijk een perfecte rally-auto.

De Fiat Panda uit deze video begon aan het project als een standaard Panda. Maanden volgden, om uiteindelijk Dovenby Hall te verlaten als een mega brede, heftig uitgedoste rally-auto die klaar is voor de meest heftige stages op verharde en onverharde ondergrond.


Het M-Sport team heeft wel een klein beetje gesteggeld… De Panda is niet meer helemaal Panda, om het maar eens zacht uit te drukken. De Panda is eigenlijk voorzien van de volledige onderkant van een Ford Fiesta R5 Mk1. Daar weet het team wel raad mee want dat is de meest succesvolle auto voor de competitie die M-Sport ooit gemaakt heeft. Dit model is inmiddels 294 keer geproduceerd door het bedrijf, en was goed voor 953 overwinningen. Nu is het tijd voor andere looks.
De totale breedte van de Panda is maar liefst 36 centimeter gegroeid, anders paste het niet op het Fiesta-chassis. Onder de motorkap dus ook de krachtbron uit de Ford, een 1.6 liter Ford EcoBoost. Het blok levert op een haar na 300 pk en een koppel van 450 Nm. Met een sequentiële vijfbak van Sadev die de voor- en achterwielen van aandrijving voorziet.
De leukste gimmick? De Panda 4×4-kofferklep!