Video: Chris Harris in Lancia Stratos en Delta S4

Afbeelding-3

Chris Harris, ooit werkzaam voor EVO Magazine, test auto’s. Geen groen spul maar het serieuze werk waarbij Pagani‘s, Ferrari’s en Lamborghini’s bijna dagelijks de revue passeren. Af en toe deelt Harris echter ook ervaringen met geïnteresseerden. Zo ook zijn belevenissen naast coureurs Markku Alen en Juha Kankkunen.

Chris Harris mag plaatsnemen naast de heren in een Lancia Stratos en Lancia Delta S4. De eerste rit, op de passagiersstoel van de Stratos, gaat al hard maar de rit in de Delta S4 zorgt zelfs bij Harris, die heel wat gewend is, voor een blik in zijn ogen die niet van uiterste kalmte getuigt.

Afbeelding-1

Chris maakt duidelijk hoe is om náást iemand te zitten die ongelofelijke rijcapaciteiten heeft. De S4 wordt van links naar rechts gegooid waarbij de video op sommige momenten haast versneld afgespeeld lijkt te zijn. Als afsluiter wordt er nog enkele minuten meegereden met een Lancia 037 en ook daar spreekt het gezicht van Harris boekdelen. Hoewel de Engelsman in vele moderne. miljoenen kostende supercars rijdt, omschrijft hij deze dag zelf kort maar krachtig als volgt: “This might just be the best day of my working life.”