Video: de gouden dagen van Alfa Romeo in de DTM

Alfa-Romeo-155-2.5-V6-TI-DTM-1993-Touring-Car-rain-890x593
In veel perioden van de autosport heeft Alfa Romeo ‘gloriejaren’ gekend. Niet alleen in de jaren ’50 met Juan Manuel Fangio, maar later ook met de Giulia Sprint GTA’s. Je weet wel: die heerlijke ‘Brievenbusjes’ die op vrijwel alle circuits heer en meester waren. Daarna was het even rustig tot de Alfa Romeo 155 begin jaren ’90 de schrik van het DTM kampioenschap was.

1993 was het meest succesvolle jaar voor de 155’s waarbij Nicola Larini en Alessandro Nannini voor veel triomfen wisten te zorgen in hun 155 V6 Ti’s. Nannini deed het niet verkeerd, maar het was Larini die de ster van het seizoen werd en andere grootheden als Roland Asch, Bernd Schneider, Klaus Ludwig en Uwe Alzen achter zich liet door 11 van de 22 races te winnen. Die heren reden ook allemaal in ‘Sterren’ met een hoofdletter overigens, om precies te zijn van het type 190E 2.5-16 Evo II. Opel Omega’s en BMW M3’s deden wel mee maar hadden weinig in de melk te brokkelen.

Niet héél veel later kwamen de DTM-auto’s verder van de normale ‘serie-auto’s’ te staan waardoor het voor veel liefhebbers en publiek minder interessant werd.

Jeroen, bedankt voor de tip!