Video: een ronderecord breken met een geblindeerde Giulia Quadrifoglio

Een zo snel mogelijke ronde over het circuit van Silverstone in een Giulia Quadrifoglio. Het klinkt niet al te spannend maar als je weet dat de auto geheel geblindeerd is, wordt het heel anders. En dan bedoelen we niet een beetje zonwerende folie maar gewoon niets doorlatend zwart…

65 jaar geleden reed Nino Farina in een Alfa Romeo 159 het ronderecord op het circuit van Silverstone tijdens het F1 kampioenschap. Op die auto prijkte groot het Quadrifoglio-logo en dat was reden genoeg voor de Engelsen om deze tijd te gaan evenaren. Reden? De Giulia staat sinds afgelopen weekend bij de dealers in Groot-Brittanië en dat feit verdiende wat aandacht. Omdat het met een nieuwe Giulia Quadrifoglio natuurlijk geen lastige opgave is werd de auto geheel geblindeerd. Eén coureur in de geblindeerde Giulia, eentje er achter in een normale Quadrifoglio om aanwijzingen te geven.

Na een dag testen werd er de tweede dag een tijd gereden. De snelste ronde was 1:44.2, precies gelijk aan de ronde die Farina reed in 1951.