Video: Ferrari 340 Spider America is racer zonder poespas

Michael Stehle was al een tijd opzoek naar een auto om mee deel te nemen aan de Mille Miglia. Het zoeken lukte, nog slechts één hindernis was hij verwijderd van zijn ideale auto: zijn vrouw. Om haar te overtuigen nam hij haar mee naar de auto. Toen hij de racemotor startte was mevrouw Stehle snel om: “Oké, koop hem maar!”

Begin jaren ’50 was die Ferrari’s supercar. De auto nam in 1952 deel aan de Mille Miglia, met achter het stuur Piero Taruffi. Enzo vond namelijk dat zijn beste coureur een poging moest wagen voor de eerste plaats. Helaas viel de Ferrari na ongeveer 1.000 kilometer uit met versnellingsbakproblemen, terwijl Taruffi dan nog op kop ligt. Ook na deze ervaring neemt de Ferrari nog deel aan veel race-evenementen, zoals de 24 uur van Le Mans en de Targa Florio.

Eén van de redenen waarom Stehle direct weg was van deze 340 Spider America was het ontwerp. Vignale probeerde niet een ontzettend mooie, van veel details voorziene koets te ontwerpen maar een echte minimalistische racer te ontwerpen. Met 280 pk en een lichtgewicht carrosserie was het even oppassen toen Stehle voor de eerste keer deelnam aan de Mille Miglia maar de auto wende rap en het bleek een bijzonder snelle auto te zijn die goed hard te rijden is.

Het zal je niet verbazen dat Petrolicious er weer in is geslaagd er een mooie video van te maken.