Video: Ferrari 625/250 TRC is uniek en adembenemend mooi

ferrari-625-250-TRC

Het is 1957 als coureur John von Neumann twee Ferrari TRC’s besteld. Beide exemplaren worden door Ferrari voorzien van 2,5 liter viercilinders die dienst hebben gedaan in Le Mans auto’s van het merk. Wat volgde was een ‘harttransplantatie’ die heeft gezorgd voor één van de meest bijzondere Ferrari’s uit die tijd.

Samen met zijn assistent Richie Ginther wisten de heren een behoorlijk succesvol raceteam neer te zetten met de twee Ferrari’s 625 TRC. Eentje daarvan was het zilverkleurige exemplaar met chassisnummer #0672. Toch kriebelde het bij Von Neumann en bestelde hij een 250 TR motor, een twaalfcilinder dus. Ferrari leverde de krachtbron met motornummer #0750TR en Ginther kreeg de opdracht om er voor te zorgen dat het flinke blok in de 625 TRC zou belanden. Het lukte.

Het resultaat was de enige TRC met een officiële Ferrari V12 in het vooronder. De resultaten logen er niet om, overwinningen werden in groot tempo binnengesleept. Op talloze circuits werd er gewonnen en de TRC won van de grootste concurrenten. De huidige eigenaar, Bruce Meyer, vertelt er vol trots over.

Bron: Petrolicious.com.