Video: het geluid van de Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato

Afbeelding-5

Ons favoriete geluid van een Alfa Romeo? Dan moeten we even gaan zitten om goed na te denken of dat een lekker opgefokte viercilinder ‘Nord’ krachtbron (uit o.a. de Giulia) is of de ‘Busso’ zescilinder die voor een kippenvel opwekkend geroffel kan zorgen. Hoe dan ook: de TZ3 doet ook aardig zijn best, al is het blok in het vooronder van deze Zagato-creatie volledig Amerikaans.

Daarmee mag hij dus eigenlijk niet in het lijstje van ‘Lekkerste Alfa-geluiden’, maar we kunnen het toch niet laten hem even voorbij te laten komen. De Zagato TZ3 is gebaseerd op een Dodge Viper en een eerbetoon aan de TZ1 en TZ2, twee van Alfa Romeo’s meest sportieve creaties ooit. Onder de lange motorkap ligt een dikke 8,4 liter V10 met 600 pk uit de Dodge Viper die een sprint naar de honderd realiseert in amper 3,5 seconden. Inmiddels zijn alle negen exemplaren verkocht.

Onderstaande opnamen zijn gefilmd door Marchettino, waarvan we al vaker video’s hebben geplaatst. Ondanks de weinig Italiaanse klank in de TZ3 klinkt het toch allemaal wel érg prettig!

Jeroen, bedankt voor de tip!