Video: Jay Kay over zijn groene LaFerrari

LaFerrari-Jamiroquai-3

“Ik bestel niet vaak een nieuwe auto dus als ik het doe dan maak ik er wat speciaals van!” Die uitspraak vat samen waarom Jay Kay, de voorman van Jamiroquai, zijn LaFerrari niet in het rood bestelde maar in Kermit-groen. Overigens moet je, afgaande op die uitspraak, niet het idee krijgen dat Jay Kay het slecht heeft, doorgaans zijn zijn auto’s echter klassiek.

De zanger liet zich inspireren door het groen van de Italiaanse vlag. In het interieur is de kleur terug te vinden in de stiksels van de stoelen en het zorgt voor een behoorlijk opvallend geheel. Wij houden er wel van in ieder geval. De 44-jarige Jay Kay (geboren als Jason Cheetham) is niet iemand die alleen geïnteresseerd is in modern ‘als-het-maar-duur-is’ spul, hij beschikt over een fraaie collectie klassieke sportwagens.

LaFerrari-Jamiroquai-5

De dinsdag vóór Goodwood Festival of Speed nam de sympathieke Engelsman de sleutels van zijn groene Ferrari in ontvangst dus het is hem niet kwalijk te nemen dat hij zijn bijna 1.000 pk sterke LaFerrari ietwat onder de limiet het circuit over stuurde.