VIDEO | Räikkönen en Giovinazzi testen de nieuwe Giulia GTA

Raikkonen en Giovinazzi gooien en smijten met Giulia GTAm

Als je de beschikking hebt over twee Formule 1-coureurs dan ben je natuurlijk gek als je daar niets mee doet. Alfa Romeo weet dat: de nieuwe Giulia GTA en GTAm, waarover je alles leest in CorsaItalia 37, zijn de meest heftige berlina’s van het merk ooit en dan laat je je twee topcoureurs natuurlijk graag even testen of er nog verbeteringen mogelijk zijn…

De testsessie was natuurlijk op Balocco, Alfa Romeo’s eigen testcircuit waar sinds de jaren ’60 alle sportauto’s van het merk zijn ontwikkeld en getest. De testsessie stelde de F1-coureurs in staat om limiettests uit te voeren en feedback te geven. Briefing- en set-up sessies vonden plaats in de werkplaats “Autodelta”, de historische raceafdeling van Alfa Romeo.

Zoals te zien is in de video, werkten de wereldkampioen Räikkönen en de jonge Italiaan Giovinazzi nauw samen met de ingenieurs en concentreerden ze zich op specifieke technische suggesties om de aerodynamica en het rijgedrag te optimaliseren. Om de verfijning van de GTA en GTAm te voltooien, analyseerden de F1-coureurs de wijzigingen die aan de auto waren aangebracht en gaven ze een overzicht van hun indrukken daarvan op het circuit.
Giovinazzi gaf tips over de bekleding van de auto, met speciale aandacht voor de nieuwe koolstofvezel componenten en de nieuwe technische oplossing voor de naven met een enkele borgmoer, dit keer gecombineerd met prototype-velgen. “Het is geweldig om te zien welke verbeteringen we vandaag aan de auto’s hebben aangebracht”, zei Antonio Giovinazzi aan het einde van de testsessie. 
Räikkönen werkte samen met de aerodynamica-afdeling aan de nieuwe elementen die zowel aan de voor- als achterkant werden toegevoegd; de nieuwe in de eveneens nieuwe voorbumper geïntegreerde instelbare splitter. En de nieuwe handmatig verstelbare vleugel aan de achterkant. Hij onderzocht ook het algehele evenwicht dat wordt gegarandeerd door de interactie van deze nieuwe componenten aan de onderkant. “Ik vind ze een perfecte mix voor alledaags gebruik en circuitgebruik”, zei Kimi.