Video: rijden met Fiat 500 met Lamborghini V12

video-lamborhin-fiatoghini-fiat-500

In een klein Italiaans plaatsje in de buurt van Viterbo rijdt de snelste Fiat 500 ter wereld rond. Althans, dat durven we wel te beweren. Na een Fiat 500 met Porsche-motor en daarna een exemplaar met Ferrari-krachtbron moest het nog wat extremer kunnen volgens Gianfranco Di Dini. En dat lukte.

Als je een weddenschap aangaat met je zoon wil je die natuurlijk winnen. Zo ging het ook met Gianfranco die zijn zoon vertelde dat hij dacht dat een Porsche 3.2 motor wel in een Fiat 500 zou passen. Zoonlief dacht dat dat nooit zou kunnen en dus ging paps aan de knutsel. Enkele jaren later stond een zilvergrijze, 280 pk sterke Fiat 500 in de werkplaats.

Leuk natuurlijk maar zo’n 3.2 Carrera motor is maar weinig Italiaans. En dus werd het volgende project een Fiat 500 met motor uit een Ferrari 328. Omdat dat nog steeds te gemakkelijk ging werd besloten om een ultiem project te starten: een Fiat 500 voorzien van V12 uit een Lamborghini Murcielago. Juist ja, die met 580 pk!

Het Duitse GRIP stuurt Matthias Malmedie op pad om met de ‘Fiat 911’ en de ‘Fiatoghini’ te rijden. Met de sterkste wordt zelfs een sprint tegen een Porsche 911 GT3 georganiseerd. Ondanks dat de Italiaanse stukken voorzien zijn van Duitse voice-over toch een ontzettend leuke video om te kijken: