VIDEO: zo wordt de gelimiteerde Ducati Diavel Titanium gemaakt

DIAVEL-TITANIUM-19

Hoe de Ducati Diavel rijdt hoeven we hier niet te schrijven, daarover kon je namelijk al uitgebreid lezen in de meest recente uitgave van CorsaItalia. Waarover we je wel graag vertellen in dit bericht is de komst van de gelimiteerde Diavel Titanium.

500 stuks, dan houdt het op: de Ducati Diavel Titanium is een gelimiteerde editie van de prachtige en duivelse Diavel. Na een succesvolle onthulling op de EICMA in Milaan is de productie van de exclusieve tweewieler nu gestart. De Titanium versie onderscheidt zich van de normale Diavel door, jawel, flink wat onderdelen die zijn vervaardigd uit Titanium. De reden? Dit materiaal is volgens de Ducati de perfecte combinatie tussen kracht en weinig gewicht. De brede tankcovers en koplampcover zijn beide vervaardigd uit dit uitzonderlijk metaal wat speciaal gestreept en chemisch satijn-geëtst is om zo verschillende chroom tinten te bevatten. Op de zadelcover van de passagier, opnieuw ontworpen en verbreed voor deze versie, is het titanium gecombineerd met carbon.

Carbon vinden we overigens ook terug bij de opnieuw ontworpen luchtinlaten. Groter en scherper gelijnd zijn ze. De radiatorcovers, mini flyscreen, voor- en achterspatbord, cover voor het voorste tandwiel en tankdopafdekking zijn ook gemaakt uit carbon.

De 500 Diavels hebben een hand gemaakt zadel, gemaakt van Alcantara® en leder, de donker chrome afwerking van het frame komt de duistere kant van ‘de duivel’ ten goede. Op de tank is een speciaal plaatje aanwezig dat toont op welke nummer van de 500 je aan het rijden bent.

Tot slot laten we je graag zien hoe de Diavel Titanium gemaakt wordt met deze fraaie video: