Vijf Ferrari 250 GTO's bij Ferrari Classiche

CS_250_GTO_FerrariClassiche2

Heb je een klassieke Ferrari die gerestaureerd moet worden dan kun je natuurlijk de nodige restauratiebedrijven langs gaan om te kijken of er eentje bij zit waar je je klassieke raspaard aan toe durft te vertrouwen. Een andere optie is de exoot naar Ferrari Classiche te brengen, de eigen restauratie-afdeling van de fabriek.

Ferrari Classiche, de offciële restauratietak van het bedrijf, werd kort geleden in een nieuwe jas gehesen. Inmiddels draait de afdeling overuren om 24 auto’s in nieuwstaat terug te brengen. Het gaat dus lekker met Ferrari Classiche. Momenteel staan er zelfs vijf (!) zeldzame 250 GTO’s ter restauratie!

1962_Ferrari_250_GTO-1

Zo staan er twee 250 Testa Rossa’s op renovatie te wachten, waaronder de auto waarmee Phil Hill in 1958 de 24 uur van Le Mans won. Alsof dat nog niet genoeg 250’s zijn, vind je er ook drie van de 32 250 LM’s die zijn geproduceerd.

autowp.ru_ferrari_250_lm_15

Als laatste uit de 250-serie zijn er ook nog drie 250 GT Berlinetta SWB’s te vinden. Kortom: het is topdrukte bij het bedrijf. Tot op heden heeft Ferrari Classiche al 60 auto’s in nieuwstaat afgeleverd. ‘Even de dorpeltjes bijwerken’ is overigens geen optie. Het komt er in feite op neer dan de auto compleet uit elkaar wordt gehaald en alles, maar dan ook alles, weer in nieuwstaat wordt gebracht.

Prijzen? Die zijn van de categorie ‘als je het moet vragen kun je het niet betalen’.