Volgende Alfa Romeo Spider 100% Italiaans

Alfa-Romeo-Spider-Girl

Het is inmiddels praktisch zeker dat de roadster die in samenwerking met Mazda wordt ontwikkeld niet voor Alfa Romeo bestemd is maar voor Fiat en/of Abarth. In onze ogen geen verkeerde zet want met een opvolger voor de Fiat 124 Spider en barchetta kan men een voordelige concurrent voor Mazda’s nieuwe MX-5 neerzetten.

Als zaken volgens planning verlopen krijgen we de nieuweling volgend jaar voorgeschoteld. Een auto waar we erg naar uitkijken omdat volgens ons een Italiaans ontwerp, Italiaanse motor en Japans chassis voor een erg aansprekende auto moet kunnen zorgen. Verwacht geen MX-5 met een andere neus, motor, interieur en exterieur zullen onderscheidend zijn, al kunnen we ons voorstellen dat de voorruit en portieren identiek worden.

Voor Alfisten is het de zoveelste domper want ook de auto waar de gehele Alfa-minnende liefhebber op zit te wachten is de talloze malen uitgestelde 159-opvolger, vermoedelijk Giulia genaamd. In mei krijgen we de plannen van Marchionne te horen en wat zaken die al een beetje naar buiten sijpelen zijn de komst van een nieuw, achter- en vierwielaangedreven platform voor de Giulia en haar varianten. Ook over de komst van een Spider zijn inmiddels de nodige geruchten en het zou dan gaan om een tweezitter die voor een groot gedeelte gebruik maakt van de ingrediënten van de nieuwe Giulia. Er wordt gesproken over een introductie in 2016/2017, een jaar na de komst van de 159-opvolger.

Alles past aardig in het beeld dat Marchionne schetst over Alfa Romeo: in Italië gebouwde auto’s die zich in het premium-segment nestelen. Italofielen weten dat Alfanieuws pas een feit is als de auto bij de dealers staat maar we durven hier toch wel enigszins op te rekenen. De nieuwe Spider zou een compleet andere auto worden dan de gepresenteerde 4C Spider.