Vooruit, dán maar een replica: Ferrari P4

Toegegeven: we zijn niet écht van de replica’s. Liever iets origineels (en dan maar minder exclusief) dan voor hetzelfde geld een replica van iets onbetaalbaars kopen. Toch kunnen we bij sommige creaties best leven met het feit dat het ‘geen echte’ is.

Aangezien een échte Ferrari P4 vrijwel nooit te koop is en dan altijd nog vele, vele miljoenen kost is de iconische racer niet bepaald voor iedereen weggelegd. Bob Norwood weet dat ook en bouwt daarom een ‘hommage’ aan de hyper-exclusieve sportwagen.

Een buizenframe, met de hand geklopte aluminium carrosserie en de krachtbron uit een Ferrari 575 zijn de ingrediënten die samen zorgen voor dit heerlijke Italiaanse gerecht. Zo’n 600 pk en 860 kilogram garanderen een hoop plezier onderweg. Drie jaar wordt er gesleuteld om één Ferrari P4-575 te bouwen en je kunt je voorstellen dat er dus een kleine wachtlijst is ontstaan. Reken op ‘nu bestellen, over drie jaar rijden’. Je dient dan uiteraard al wel een groot deel van de aanschafprijs over te maken, houdt rekening met de lieve som van $ 925.000 voor je eigen P4-575.

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”Ferrari P4-575 1″]

De prijs kun je wel mee leven maar die drie jaar draait de aankoop de nek om? Dan staat er nu ook eentje op Ebay te koop. Ben je nog goedkoper uit ook, het racepaard heeft er alleen testkilometers opzitten en kost ‘slechts’ $ 850.000. In tegenstelling tot het origineel schrijft deze dus nog wel een beetje af…

[Best_Wordpress_Gallery id=”19″ gal_title=”Ferrari P4-575 2″]