Wederom een briljante GTA-R van Alfaholics

De eerste keer vielen we van de stoel, inmiddels doen we dat niet meer. Toch valt de mond weer open als er een GTA-R klaar is bij de Alfa-kunstenaars in Engeland, helemaal als’ie een keer niet rood is maar Blu Olandese. Gecombineerd met een prachtig interieur dat iets meer aankleding heeft dan normaal is het misschien wel onze favoriet uit Clevedon.

Als Alfaholics een creatie GTA-R noemt dan betekent dat dat zo’n beetje alle vinkjes gezet zijn op modificatie-gebied. Ook bij deze blauwe coupé is dat het geval. Carbon motorkap, kofferklep en deuren zijn de eerste zaken die het gewicht omlaag moeten brengen en daarnaast zijn er talloze onderdelen lichter gemaakt of vervangen voor lichtere exemplaren.
Onder de motorkap ligt de inmiddels bekende 2-liter TwinSpark die bij Alfaholics goed is voor 219 pk. Carbon throttle bodies en een motormanagement van Motec zorgen voor de puntjes op de i. Een korte versnellingsbak met een synchromesh-systeem dat is geupgrade naar race-specificaties en een achteras met sperdiff zorgen voor pret met een grote P. Als onderstel heeft Alfaholics een een volledig instelbare schroefset met geometrie-pakket geïnstalleerd. Ook de remmen zijn volledig nieuw met grote zespots klauwen en pedalen die te verstellen zijn voor een optimaal gebruik.
Luxe is er ook bij nummer 16; airconditioning, stuurbekrachtiging en luxe bekleding zijn allen op wens van de klant aangebracht.

[Best_Wordpress_Gallery id=”57″ gal_title=”Alfaholics GTA-R 016″]