Weer gespot: iets minder ingepakte Maserati Ghibli

maserati-ghibli-2013-scoop-01

Tot nu toe was er nog geen centimeter plaatwerk van de Maserati Ghibli te zien, maar heel langzaam begint de luxe E-segmenter wat van zijn matzwarte jas te verliezen. Bij de Nürburgring werd deze rode Maserati gespot, waarbij voor het eerst wat van de details zichtbaar is geworden.

Hoewel de Ghibli een stuk kleiner is dan de nieuwe Quattroporte, zal hij toch nog bijna de afmetingen van de vorige ‘QP’ hebben. Dat zie je er niet helemaal vanaf op de foto’s die we hier laten zien, de carrosserie lijkt mooi sportief en compact te zijn. We hebben dan ook het idee dat de impressie die we even geleden lieten zien behoorlijk in de buurt komt van het eindresultaat.

maserati-ghibli-2013-scoop-02

De korte overhang aan de voorzijde en het flinke eind achter de achterwielen doen BMW-achtig aan qua verhoudingen. Niet verkeerd, aangezien de BMW M5 en Jaguar XF de meest genoemde concurrenten worden. De Ghibli zal in eerste instantie worden voorzien van zescilinders, maar later zal er een achtpitter als topper aan het gamma worden toegevoegd.

maserati-ghibli-2013-scoop-03

De Ghibli wordt een belangrijke auto voor de Fiat Group, want de basis leent zich voor veel meer auto’s in dit segment. Denk aan de reeds aangekondigde Alfa Romeo 166 opvolger. Ook voor de nieuwe Lancia Thema zou het platform van deze auto als basis kunnen functioneren.

Foto’s: Worldcarfans.com