Wellicht Lancia Ypsilon HF met 160 pk op komst

lancia-ypsilon-2014-hf-160-1

Af en toe heb je nieuws dat je zag aankomen maar dat geldt niet voor deze Ypsilon HF. Volgens Quattroruote werkt Lancia namelijk aan een hete versie van de compacte Yp. De Italiaanse nieuwsbron zegt dat het beeldmateriaal afkomstig is van Fiats eigen Centro Stile en daarmee zou deze informatie behoorlijk officieel moeten zijn.

We zijn vanaf het begin best te spreken over de Ypsilon, maar voor sportieve rijders was de kleine Lancia niet echt een auto die het volhield tot de ‘shortlist’. Daar komt met deze Ypsilon HF wellicht verandering in, want er wordt gesproken over een serieuze hoeveelheid  vermogen.

lancia-ypsilon-2014-hf-160-2

Op de afbeeldingen is duidelijk zichtbaar dat de HF beschikt over de nodige sportieve extra’s. Zo zien we wielen die afkomstig zijn van de Abarth 500 esseesse en een remmerij die forser is dan origineel. De kleurstelling doet enigszins denken aan sportieve Lancia’s van weleer, zoals de Thema 8.32 die optioneel ook te krijgen was met een dergelijke gele lijn.

Qua motorisatie wordt er gesproken van de 160 pk sterke 1.4 die ook in de Abarth 500 te vinden is. Daarmee is de Ypsilon in één keer één van de meest sportieve vierdeurs auto’s in zijn klasse. Wij zijn heel benieuwd wanneer Lancia de Ypsilon HF officieel aankondigt, want dat is dus nog niet het geval. Waarschijnlijk wil men op de marketingafdeling met het ‘lekken’ van deze plaatjes de reacties van het publiek peilen.