WTCR: Alfa Romeo op podium in China

Met nog drie raceweekenden en in totaal negen manches te gaan is de strijd om het wereldkampioenschap voor toerwagens (WTCR) nog volledig open. De twee Alfa Romeo Giulietta’s van Team Mulsanne zijn meestal in het middenveld te vinden, maar maken desalniettemin indruk. In China belandt thuisrijder Ma Qing Hua zelfs op het podium.

Als enige niet door de fabrikant ontwikkelde auto begint de Giulietta in het WTCR al op achterstand. Tel daarbij de ouderdom van het basismodel op en het is logisch dat het voor Team Mulsanne lastig is om jaar in, jaar uit competitief te blijven. Romeo Ferraris, een bekende Italiaanse tuner en bouwer van de auto, heeft dit jaar een grote update doorgevoerd, maar dat doet de concurrentie (met veel grotere budgetten) net zo goed. Door onder andere ‘strafgewicht’ worden de verschillen tussen de auto’s gedurende het jaar door de technische commissie enigszins genivelleerd, waardoor de races spannend blijven. Zo belandt zes keer een Alfa Romeo op het podium en weet Ma in Slowakije op indrukwekkende wijze te winnen.

Op het circuit van Ningbo maakt de Chinees afgelopen weekend wederom de meeste indruk. Ma’s teamgenoot Kevin Ceccon heeft het dit seizoen moeilijk en komt in China niet verder dan twee negende plaatsen. Ma zelf heeft vooral in race 1 de smaak te pakken en belandt na een felle strijd op de tweede positie. De Shanghainees kan het succes echter geen vervolg geven en scoort de rest van het weekend niet meer. In het kampioenschap staat Ma nu 13e en Ceccon 18e.

Het volgende raceweekend heeft plaats van 25 tot 27 september op het legendarische circuit van Suzuka, waar Ceccon vorig jaar een race wist te winnen.