XX-versie op komst van LaFerrari

laferrari-xx-fxx-2015

Vorig jaar presenteerde Ferrari zijn nieuwe topstuk, de LaFerrari. De naam kon nog op gemengde reacties rekenen, de rest van de auto niet want de Enzo-opvolger wordt nu al gezien als lekkerste wat er te krijgen is met vier wielen. Ferrari vindt het echter nog niet spectaculair genoeg en kondigt een XX-versie aan.

Dat meldt het Australische Drive. Antenello Coletta, sinds begin dit jaar het hoofd van het XX-programma, zou dit tegen het magazine hebben gezegd tijdens de Ferrari Racing Days in Sydney. Hij wist te melden dat we het nieuwe kanon rond januari, februari 2015 al kunnen verwachten!

De LaFerrari XX zal een nog verder uitgeklede versie van de ‘normale’ LaFerrari’ zijn en net als met de overige XX-modellen mag je er niet mee de openbare weg op en zijn er amper raceklassen waar je mee mag doen met je XX-speeltje. Wel worden er speciale dagen en races georganiseerd dus je LaFerrari XX krijgt geregeld de mogelijkheid uitgelaten te worden.

Gewijzigde aerodynamica, een nog extremer afgesteld onderstel en wat minder gewicht zorgen voor nog meer snelheid, héél veel meer pk’s dan de standaard 963 pk hoeven we volgens Coletta niet te verwachten. Van de normale LaFerrari zijn inmiddels alle 499 exemplaren verkocht.

De impressie boven het bericht is geen officieel beeld, dit komt van de website GTspirit.com.