Youtubers en Influencers in Italiaanse auto’s

Enzo, Nienke, Calvijn, Stefan, Sam, Marieke, Kay, Jean: allemaal aan de Italiaan!

Onder Youtubers en Influencers zijn Italiaanse auto’s opmerkelijk populair. Onder de Nederlandse dames en heren zijn Italiaanse auto’s zeer geliefd, vooral onder de écht populaire jongens en meiden. Tijd voor een opsomming van wie er allemaal rondrijden in Alfa Romeo’s en Fiats.
Terwijl we het artikel schreven over de zeer enthousiaste Stefan Jurriëns van StukTV over zijn voorliefde voor Italiaanse auto’s kwamen we er achter dat hij bepaald niet de enige is in het wereldje die het land doorrijdt met een Italiaanse auto. Wie rijdt wat?

Enzo Knol

Youtube (link) • 2,27 miljoen abonnees • Actief sinds 2013
Lamborghini Urus
Enzo begon in 2013 met het uploaden van zijn eerste video. Inmiddels is hij uitgegroeid tot de grootste Youtuber van het land. Althans: de grootste die het in zijn eentje doet. Na een tijd te hebben gereden in een Jeep Grand Cherokee Trackhawk is hij sinds een tijd de eigenaar van een Lamborghini Urus. We weten van Enzo dat hij doorgaans zijn auto’s zelf koopt en dus niet gesponsord rondrijdt in zijn auto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wat vinden jullie? Roze weer eraf halen of laten? (Dit is een oude foto) 😋

Een bericht gedeeld door Enzo Knol (@enzoknol) op

Stefan Jurriëns

StukTV (link) • Youtube (link) • 2,28 miljoen abonnees • Actief sinds 2012
Alfa Romeo Stelvio
We zeiden het al: Enzo Knol is het grootste kanaal als het gaat om de ‘solo-artiesten’. Een fractie groter is StukTV, sinds 2012 zeer populair en begonnen door opdrachten van kijkers uit te voeren. Stefan is één van de mannen van StukTV en gek op Alfa Romeo. Na enkele jaren in een Giulietta te hebben rondgereden verplaatst hij zich sinds kort in een Stelvio. Ook hier weer: geen sponsored deal van de importeur, Stefan vindt het veel te leuk om zelf een Stelvio te hebben.

Nienke Plas

Youtube/Instagram (link) • 288K abonnees • Actief sinds 2016
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
Nienke Plas is wellicht één van de meest bekende youtubers van het moment, mede door het recent winnen van een Televizier Ster en haar deelname aan behoorlijk wat programma’s, zoals Expeditie Robinson en The Masked Singer. Samen met man en manager Resley Stjewart rijdt ze in een schitterende Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio met 510 pk.

Kalvijn

Youtube/Instagram (link) • 1,21 miljoen abonnees • Actief sinds 2010
Alfa Romeo Giulietta
De super enthousiaste en vrolijke Kalvijn heeft duidelijk wat met auto’s. Geregeld is het een onderwerp in zijn video’s en ook komt hij met enige regelmaat op bezoek bij Sam van Dalen. Kalvijn maakt zijn kilometers al de nodige tijd in een Alfa Romeo Giulietta.

Pommeline Tilliere

Instagram (link) • 504K volgers • Actief sinds 2017
Abarth 595 Competizione
Pommeline Tilliere is één van de Vlaamse deelneemsters van Temptation Island 2017, sindsdien is ze erg actief op Social Media. Niet ontverdienstelijk, in twee jaar tijd wist ze meer dan een half miljoen volgers bijeen te sprokkelen. De 25 jaar jonge Pommeline deelt vooral foto’s van haarzelf maar soms komt ook haar zeer geliefde Abarth 595 voorbij.

Marieke Elsinga

Radio/TV • 320K volgers • Actief sinds 2013
Fiat 500X
Marieke Elsinga is dagelijks op de radio te horen maar velen zullen haar ook kennen van televisie, van bijvoorbeeld RTL Boulevard en RTL Latenight. Marieke rijdt Fiat 500X en die X is dan ook geregeld te zien op haar Instagram-account.

DJ Jean

DJ • Actief sinds 1989
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
DJ Jean kreeg begin jaren ’90 internationale bekendheid door zijn Madhouse-cd’s, die ook ondergetekende compleet grijsgedraaid heeft. De DJ heeft zijn hele leven al een voorkeur gehad voor Italiaanse auto’s, zo kwamen er al Ferrari’s, Maserati’s en enkele Alfa Romeo’s voorbij. Tegenwoordig rijdt hij in een flink gemodificeerde Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met meer dan 600 pk.

Daan Boom

TV (Streetlab) en Theater (link)
Fiat Multipla
Daan Boom kun je kennen van Streetlab, het programma waarin vier vrienden sociale experimenten uitvoeren. De sympathieke Daan toert sinds kort ook rond met zijn eigen theatershow, ‘De eerste’. Daan vindt auto’s leuk maar heeft de sterke voorkeur voor één model. Mede door hem reed het viertal ooit al eens een seizoen in een Fiat Multipla en ook tijdens zijn theatertoer verplaatst hij zich met een Fiat Multipla.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanavond speel ik de eerste van “De Eerste“ stront nerveus maar ik heb er zin in en ik ga er voor: Wijchen waar zijn die handjes!!! #deeerste

Een bericht gedeeld door Daan Boom (@daanboom) op