Zagato met twee wielen: MV Agusta F4Z

Normaal houdt Zagato zich vooral bezig met voertuigen met vier wielen maar deze keer neemt het ontwerphuis genoegen met twee wielen minder. Een unieke motorfiets is het resultaat. ‘Z’ boog zich namelijk over de MV Agusta F4 en creëerde een ongekend mooie tweewieler.

De normale F4 zal voor veel motormuizen al een motor zijn om van te dromen, deze F4Z is nóg specialer. Een compleet eigen ontwerp vraagt natuurlijk ook om aanpassingen en zodoende werden het inlaatspruitstuk, de tank, de accu en het uitlaatsysteem compleet nieuw ontworpen voor de Zagato-fiets. Ook werden er veel andere delen aangepast om beter bij de MV Agusta ‘by Zagato‘ te passen.

Voor MV Agusta is de F4Z een eerste stap in de nichemarkt. Niet dat een normale motorfiets van het merk daar niet al thuis hoort maar dit exemplaar wil het merk laten zien tot wat ze in staat zijn, eigenlijk het recept van Ferrari’s Special Program dus. Een direct collectors-item dus, speciaal gebouwd op wens van een Japanse ondernemer die auto’s van Zagato verzameld en daarnaast een passie heeft voor Italiaanse motorfietsen.

[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”MV Agusta F4Z”]