Info en verschijning

Sommige berichten type je als uitgever liever dan andere.
CorsaItalia begint in 2013. Een avontuur dat uit gekte voor alles uit Italië begint. Misschien niet het grote commerciële gat in de markt maar wel tegemoetkomend aan een behoefte. In 2018 besluiten we naar een veel mooiere uitvoering te gaan, met alle bijkomende kosten van dien. Investeren om later te kunnen groeien. En dat lukt. In 2018 en 2019. En dan komt 2020. Corona. Ineens is het behoorlijk lastig om als uitgever van een Italiaans autotijdschrift de zaak draaiende te houden. Italië op slot, fabrieken dicht, geen nieuwe modellen en adverteerders in de Italiaanse hoek die, volledig begrijpelijk, even andere prioriteiten aan hun hoofd hebben.

Na Corona is het zoeken en onderzoeken. Naar mogelijkheden om het magazine weer op de rit te krijgen. Waarom? Omdat CorsaItalia ons kindje is. In 2013 begonnen door een wens om een magazine over Italiaanse auto’s te maken en zo proberend om alle liefhebbers een mooi magazine te kunnen bieden. Omdat Italiaanse auto’s en motorfietsen allemaal die mooie groen-wit-rode tricolore met zich meebrengen. Maar het is lastig. Veel hogere kosten, veel lagere inkomsten, in de regel geen fijne zakelijke combinatie.

En nu?
Zitten we nog steeds te broeden. Broeden hoe we verder kunnen want de naam CorsaItalia is inmiddels wel een gevestigde. Online? Mmm, interessant maar we houden van papier, en van lezers die het magazine op de hoek van de tafel laten liggen omdat ze het zo mooi vinden. Nieuwe uitgaven? Graag! Maar dan moeten we wel een plan hebben waarbij we, in tegenstelling tot nu, wél voor continuïteit kunnen zorgen. Ideeën zijn er wel, maar nog niet het gouden idee.

In de tussentijd kunnen we voor nu niet veel meer doen dan excuses aanbieden voor het uitblijven van de uitgaven en voor de ‘niet optimale communicatie’. Daar heeft u weinig aan als u onverhoopt toch een abonnement hebt afgesloten, ergens vorig jaar. U wilt daarvoor uw geld terug? Dat is begrijpelijk. Stuur een mailtje naar info@corsaitalia.com en dan helpen we u verder. Op een dusdanige manier dat we hopen dat u weer aan boord komt als we nog verder gaan.

Voor zaken aangaande de hierboven aangehaalde abonnementen kunt u dus mailen naar info@corsaitalia.com, voor andere zaken kunt u ook carlo@corsaitalia.com gebruiken.