Lancia terug in de Mille Miglia!

“Na jaren van afwezigheid is Lancia eindelijk terug om deel te nemen aan de 1000 Miglia 2024, met de iconische Lancia Aurelia B20 GT en met de nieuwe Lancia Ypsilon, die de route zal volgen als supportauto. We zijn klaar om de merkfan te imponeren door de 70e verjaardag van de historische overwinning van de Lancia D24 Spider op de best mogelijke manier te vieren, door ons prachtige land te doorkruisen op het moment dat de nieuwe Lancia Ypsilon aan de eerste klanten wordt afgeleverd. De verrassingen zijn nog niet voorbij”, aldus Luca Napolitano, CEO van Lancia.

Napolitano windt er geen doekjes om: we kunnen de komende periode nog veel van Lancia verwachten. Natuurlijk gaat het daarbij om de splinternieuwe Ypsilon maar Lancia is druk bezig zichzelf weer als serieus en historisch verantwoord merk neer te zetten. Daar hoort dus ook deelname aan de Mille Miglia bij, iets dat inmiddels alweer zes jaar geleden is. En dus doet het merk mee met een fenomenaal mooie Aurelia B20 GT uit 1951. Het moet de successen uit het verleden doen herleven, zoals de winst van de Mille Miglia in 1954, met de magnifieke D24 Spider, bestuurd door Alberto Ascari.
Naast een van Lancia-sportwagens bij uitstek, zal de nieuwe Lancia Ypsilon aan de start verschijnen op dezelfde dagen dat de eerste leveringen van de auto aan klanten in Italië zullen plaatsvinden. Natuurlijk een prachtig bruggetje tussen heden en verleden.

De 42e editie van de ‘Freccia Rossa’ begint op 11 juni in Brescia en keert daar op de 15e terug na een bezoek aan enkele van de meest prachtige locaties in Italië.