Video: Wintersport met Fiat Panda van €500

Ja, we genieten er van: video’s van bijzondere auto’s in de sneeuw. Of het nou om een Ferrari F40 gaat, een Lancia Stratos of kortgeleden nog een Alfa Romeo 4C van de mannen van Het Autohuis. Schitterend natuurlijk, dat exclusieve en prijzige spul, maar het kan ook voor minder: wintersport met een Fiat Panda van €500.

Ja, je leest het goed: we gingen naar de sneeuw met een Fiat Panda 1.2 uit 2004 die we kochten voor €500 bij Autobedrijf Perry Roelofs. Met ruim meer dan 250.000 kilometer achter de kiezen is het best even spannend, ook al zijn we niet direct voor het verste wintersport-oort ooit gegaan. Het doel was om te kijken of je met een Panda van dat bedrag nog steeds de slogan ‘Je lacht iedereen uit met een Fiat Panda!’ uit de jaren ’80 waarmaakt. Zodoende knoopten we een slee op het dak (ja, we zijn échte wintersportfanaten) en gingen opzoek naar een mooie piste.

Er werd een overnachtingsplek gevonden (€ 80 inclusief ontbijt voor twee personen) en verder zouden we wel zien. Het werd een dag met ontzettend veel lol en veel eten. Je wil in één weekend namelijk wel alle Duitse specialiteiten proberen natuurlijk, zoals daar zijn: schnitzel, bradwurst, currywurst, flammkuchen en al dat soort dingen. En dan vergeten we de pizza nog. Dat is best even plannen maar als je aan het eind van de ochtend begint lukt dat best. Verder was er, als de Panda niet meer in actie hoefde te komen natuurlijk een klein beetje bier… Ons slotoordeel: app je vrienden, pak een auto en ga lol maken. De Panda bewijst dat je ook met een auto die net zoveel kost als een band voor één van de auto’s uit het intro een hoop plezier hebt. En of die enorme afdaling gelukt is? Ach, kijk de video maar, we zijn in ieder geval geëindigd met dat waar we het best in zijn.

En de Panda? Die blijft want daar gaan we nog veel meer leuke dingen mee doen. Leuke ideeën mag je overigens altijd opsturen waarbij het wel bij de Panda moet passen: budget-trips!