Abarth 600e: hier is het interieur

Abarth viert dit jaar zijn 75ste verjaardag en komt met de krachtigste productieauto ooit: de 240 pk sterke 600e. We moeten nog geduld hebben tot juni voor we kennis kunnen maken met het model maar Abarth deelt wel vast weer wat extra foto’s als lekkermakertje.

De nieuwe Abarth 600e Scorpionissima is voorzien van een mechanisch sperdifferentieel, op de racerij geïnspireerde ingrediënten en biedt 240 pk. Voor het eerst zien we nu ook het interieur van de Abarth en dat spreekt behoorlijk tot de verbeelding. We hebben al kennisgemaakt met de Fiat 600e en waren daar zeer te spreken over de materiaalkeuzes, zo te zien is dat bij deze Abarth nog eens een heel stuk smakelijker.

Een met Abarth graphics afgewerkt dashboard, speciale bekleding en een overwegend donkere omgeving scheppen een mysterieuze sfeer. Details zoals de schorpioen op het stuur en de gekleurde stiksels versterken de mystiek nog meer. Het racekarakter van de Abarth 600e Scorpionissima komt verder tot uitdrukking door heftige kuipstoelen en een deels met Alcantara® bekleed stuurwiel.

De drie foto’s rollen de rode loper uit naar het tweede kwartaal, want in juni zal het merk met de schorpioen de agressieve Abarth 600e in vol ornaat onthullen.