Nannini’s Alfa Romeo 155 V6 TI DTM te koop

Miljoenen kosten ze vaak: legendarische raceauto’s van bekende coureurs die onder de hamer gaan. Soms verbazen we ons er niet eens over, soms hebben we het idee dat het vooral een wedstrijdje ver plassen is van de bieders. Deze keer geen miljoenen kostende racer, terwijl het wel één van onze favoriete raceauto’s aller tijden is.

De prijs bedraagt vooralsnog € 200.000. Althans, de biedprijs, met veilingkosten loopt het richting de € 240.000. Veel geld maar een koopje als je bedenkt dat dit één van de meest legendarische racewagens van de recente historie van Alfa Romeo is. Vraag een willekeurige autoliefhebber wat de laatste écht glorieuze tijd van Alfa Romeo in de sport was en je zult horen dat het de 155’s in de DTM zijn.

Op de Italiaanse veilingsite VemItalia wordt nu de ’93-er 155 V6 TI DTM van Alessandro Nannini aangeboden. Er is weinig informatie beschikbaar over de huidige staat, als we de foto’s zien zit er in ieder geval een motorblok in onderdelen bij, niet helemaal duidelijk of het een kwestie van inlepelen-en-gassen-maar is. Hoe dan ook: als het gezamelijke wagenpark van de redactie de juiste waarde had gehad dan hadden we de boel verkocht en een bod uitgebracht.

We gaan de veiling met plezier in de gaten houden en laten weten op welk bedrag de 155 geëindigd is. Hier nog even de 155 in actie: