Abarth teast met 600e Scorpionissima

Abarth komt na de 500e binnenkort ook met de 600e, een volledig elektrische schorpioen van het gelijknamige model van Fiat. Ter introductie komt Abarth met de Scorpionissima, een gelimiteerde oplage van 1949 exemplaren. Waar dat aantal naar verwijst hoeven we de liefhebber niet uit te leggen toch?

Twee dingen vallen op bij de Abarth 600e: ten eerste de kleur, een heftige tint, Hypnotic Purple genaamd. Abarth lijkt tegenwoordig dus te kiezen voor (introductie)kleuren die enorm in het oog springen. Eerlijk is eerlijk: wij kunnen deze hele bijzondere keuze wel waarderen! Wat verder opvalt is de zeer hoekige vormgeving van de Abarth-delen, zoals de inlaat van de voorbumper. Deze doet ergens een beetje denken aan de vierkante inlaat van de originele ‘Abarth 600’, de 1000TC bijvoorbeeld. Hopelijk hebben ze bij deze nieuwe versie de klep aan de achterkant dicht gelaten.

De Abarth 600e is ook direct de krachtigste ‘normale’ productieauto die het merk ooit gebouwd heeft. 240 pk sterk en, uniek voor een elektrische auto, uitgerust met een mechanisch (!) sperdifferentieel. Het ‘sperdiff’ in combinatie met de high-performance banden (ontwikkeld in samenwerking met de bandenleverancier van de Formule E) tillen de prestaties van de auto, volgens Abarth, naar een hoog niveau.