Help!!! Een Fransoos op CorsaItalia? Hier is de Alpine AGTZ Zagato

Wat krijgen we nu hier? Auto’s met een Franse vlag op de site die aandacht schenkt aan ‘Il tricolore’? Wel in dit geval want de maker van deze creatie is Zagato, en als er íets Italiaans is, dan is het… juist! Zagato heeft een Alpine A110 in de werkplaats gezet en heeft er een fantastisch sausje overheen gegooid. Het resultaat: de AGTZ Twin Tail.

Wees dus gerust: we gaan niet ineens aandacht schenken aan (hoe fraai ook) Alpines, maar deze auto komt geheel uit de koker van de Italiaanse carrosseriebouwer. De fraaie langgerekte lijnen en laaggeplaatste koplampen doen direct denken aan Le Mans racers uit het verleden en dat is geen toeval. De AGTZ Twin Tail is namelijk een moderne interpretatie van de A220, Alpine’s inschrijving voor de 24 Uur van Le Mans in 1969. Meestal volgt hier dan de lofzang over de resultaten die tegelijkertijd de reden van de komst van een dergelijk retromodel zijn maar dat is hier niet bepaald het geval: drie van de vier auto’s zagen het zwart-wit geblokt niet gezwaaid worden.

Zagato vind de A220 gewoon een prachtig model en dat snappen we wel. Het ‘Twin Tail’ gebeuren is helemaal leuk want de twee versies die je hier op de foto ziet zijn dezelfde auto. Van het origineel was een lange versie voor het circuit en een straatversie die voor de gelegenheid aan de achterzijde 30 centimeter werd ingekort. Bij de Zagato AGTZ is de lange achterzijde afneembaar waardoor je een soort 2-in-1-versie hebt. De gehele carrosserie is verderlicht: alles is opgetrokken uit carbon.

Over de techniek is Zagato zeer kort. Als in: er is niets te vinden in de gegevens. Vermoedelijk is hier dus niet zoveel nieuws te melden.

Zagato zou Zagato niet zijn als we te maken hebben met een zeer beperkte oplage. Er worden 19 AGTZ’s gebouwd die per stuk voor € 650.000 (exclusief belastingen) naar een eigenaar gaan.