Aangehouden worden wordt weer leuk: Alfa Romeo Giulia Polizia

Rijd je de afgelopen jaren rond in Italië dan kun je zien dat de Polizia in steeds minder Italiaanse auto’s zit. Audi’s A4, BMW 3-serie’s, Seats, Volvo’s; een groot aantal verschillende merken waarbij de Italiaanse schitteren door afwezigheid. Gelukkig komt daar weer verandering in, binnenkort moet het weer leuk worden om aan de kant gezet te worden. Tot op zekere hoogte dan.

De eerste auto die spoedig te zien is is de Giulietta. De eerste 100 bestelde auto’s zijn onderweg, stuk voor stuk voor de politie die actief is op de wegen. Het is een mooie voortzetting van de samenwerking met de Polizia di Stato, in 2016 werden er al ruim 1.500 auto’s van FCA aangeschaft. Zo werden er veel Tipo’s geleverd aan de bureaus, gingen er veel Panda 4×4’s en Punto’s naar de lokale politie, werden er veel Scudo’s en Doblò’s geleverd aan de diensten die met honden werken en waren er natuurlijk ‘tig’ Ducato’s nodig voor het vervoer van personen en goederen.

Het wordt echter nog mooier: de eerste twee Giulia’s zijn ook geleverd. Eerder was er al een Quadrifoglio voor de Carabinieri maar nu gaat het om Veloce-uitvoeringen. Voorlopig zal het vermoedelijk even bij de twee blauwe Giulia’s blijven maar het zit er dik in dat er in 2017 meer gaan volgen.

You may also like

One comment

  • CCHans 13 december, 2016   Reply →

    Heel goed. In NL wil de politie ook auto’s die 250 km/u kunnen rijden om het gezag terug te krijgen. Misschien kan Alfa Romeo een offerte uitbrengen…
    Op zich overigens een slecht plan. Dan gaan misdadigers er straks vandoor met auto’s die nog harder rijden. De kans op onschuldige slachtoffers wordt alleen maar groter. Dan maar zoals in de VS niet even hard rijden maar zorgen dat er verderop ook politie is die een spijkermat kan uitrollen.
    Maar nogmaals, als ze dan hier een snelle wagen willen, doe dan de Alfa maar 🙂

Leave a comment