Scoop: de Alfa Romeo 4C Spider!

official-alfa-4c-spider

Vrijwel tegelijkertijd met de introductie van de dichte Alfa Romeo 4C kwamen de geruchten op gang dat er ook een Spider zou verschijnen. Begin dit jaar werd vervolgens de 4C Spider Concept gepresenteerd, op de salon van Genève. Daarna bleef het, op wat ingepakte exemplaren na, redelijk stil rond de Spider. Tot vandaag dan…

Voor het eerst is er namelijk een foto van een 4C Spider, nu gewoon als productieversie. De afbeelding komt van Facebook, hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om een Spider die dienst doet als fotomodel voor de persfoto’s. We zien voor het eerst een gele lakkleur, op de coupé is deze niet leverbaar. Daarnaast zijn de wielen anders dan de die we kennen van de Coupé en zijn er ‘normale’ koplampen gemonteerd. Ook in Europa krijgt de 4C namelijk deze koplampunits, in plaats van de lichtgewicht exemplaren met vele LEDs.

Het zal dus niet lang meer duren voor er meer beeld beschikbaar komt van de Spider, we houden het in de gaten!

You may also like

7 comments

 • Ronaldo 19 december, 2014   Reply →

  Het word leuker en leuker bij alfaromeo we gaan de goede kant op let op 2015.

 • Ronaldo 19 december, 2014   Reply →

  Het wordt alweer leuker bij alfaromeo doorgaan zo.

 • Bart 21 december, 2014   Reply →

  Deze auto laat op en bloot luchtsleuven op de achterschermen zien! Ben ik nou gek, of is dit de eerste 4C Spider die deze luchthappers heeft?! Was iemand dat al opgevallen? Tot nu toe werd druk gespeculeerd dat die sleuven voor de 4C QV zouden zijn…!

 • Bart 21 december, 2014   Reply →

  Overigens bedoel ik luchtsleuf op het linkerachterscherm. Op andere spyfoto’s hebben de Spiders alleen links zo’n luchtinlaat!

 • johnny 22 december, 2014   Reply →

  Volgens autovisie nog eea doen aan de besturing (Alfa ! , directheid en consistentie ) en de rol , dan een auto van formaat .

 • heidekonijn 4 januari, 2015   Reply →

  Niks mis met de besturing. Sommige journo’s (vooral die met een link naar een bepaalde UK publicatiegroep)
  Ook frappant dat geen enkele geinterviewde piloot hier een probleem mee heeft.
  Om maar iets te noemen: een van de hoofd testers bij Michelin is weg van de feedback die de 4C besturing geeft. http://www.pistonheads.com/news/default.asp?storyId=31207

 • johnny 12 januari, 2015   Reply →

  Heb er niet mee gereden , ken de mening van autovisie goed , met bevestiging van Peter Kox . Juist van Alfa , in dit geval en 4 c nog wel moet daar verbetering in komen .
  Net als de bodyrol , iets wat je op fotos ook zo mooi (..) ziet , ook diagonaal dus begreep ik . Laten we maar eens de modificaties in de gaten houden komende tijd….

Leave a comment