Komend weekend: Auto Moto d'Italia Rosmalen

316335_446183098805289_877771582_n

Komend staat het Autotron Rosmalen in het teken van Italië, Italiaanse auto’s, motoren en lifestyle. Voor het eerst zal het evenement niet in het Euretco in Houten plaatsvinden maar bij het Autotron Rosmalen. Wij zijn aanwezig met een stand dus we hopen je te zien in Rosmalen!

AUTOITALIA OP AUTO MOTO D’ITALIA
Direct een exemplaar van de nieuwe AutoItalia bemachtigen? Dat kan bij ons op de stand. We staan op standnummer 189. Als je via de hoofdingang binnenkomt in de hal is dat rechts achterin. Voor een scherpe prijs kun je daar direct de nieuwe uitgave meenemen. Ook editie 1 hebben we bij ons. Een abonnement kan uiteraard ook!

Auto Moto D’Italia laat werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto-industrie zien. Als afsluiting van het ‘buitenseizoen’ haalt de nieuwe organisatie alles uit de kast. Meer dan 100 standhouders en de deelnemende merkenclubs laten bezoekers van de beurs kennis maken met het allernieuwste én het meest zeldzame op Italiaans autogebied. Het feestje wordt omlijst met vele specialisten, die Italiaanse auto’s te koop aanbieden óf onderhouden en standhouders met onderdelen, automobilia en kunst. De beurs is dé ontmoetingsplaats voor alle Italiaanse auto- en motorliefhebbers! Want dit jaar zijn ook de tweewielers goed vertegenwoordigd, zowel Ducati als Vespa en Moto Guzzi tonen de nieuwste modellen.

Lamborghini 50 jaar
In de voorgaande 22 jaren heeft Auto Moto d’Italia veel bijzondere auto’s laten zien: de wederopstanding van Bugatti, de primeur van Pagani, thematentoonstellingen van De Tomaso of Abarth. Dit jaar zorgt de organisatie voor een thema rondom Lamborghini. Dit merk bestaat dit jaar 50 jaar en in Rosmalen kunt u getuige zijn van een bijzondere verzameling van exoten van dit illustere merk. In samenwerking met de Lamborghini Club Nederland wordt getracht van elk model één exemplaar af te vaardigen naar de beurs.

Cinquanta Miglia: van Louwman Exclusive naar het Autotron
De Mille Miglia behoeft geen verdere uitleg voor autoliefhebbers. De ‘duizend mijl’, die 24 keer werd georganiseerd tussen 1927 en 1957, is een van de bekendste en belangrijkste races in Italië en heeft veel betekend voor het Gran Turismo racen. Tijdens het weekend van Auto Moto ‘Italia wordt de Cinquanta Miglia georganiseerd, een bijzondere roadchallenge die start op de ochtend van zaterdag 19 oktober bij Louwman Exclusive en die finisht op in Rosmalen. Vele tientallen equipes worden verwacht aan de start.

DSC5833

Meerijden in een Ferrari
Liefhebbers van de exclusieve Italiaanse auto kunnen hun hart ophalen tijdens de beurs. Enkele Ferrari’s staan klaar om bezoekers mee te nemen voor een ritje in de omgeving van het Autotron. Aanmelden kan via de website.

Kleurrijke showpaddock
Een groot deel van de bezoekers aan Auto Moto d’Italia hebben de gewoonte om met hun Italiaanse auto of motor naar de beurs te reizen. Op de showpaddock rondom het Expodome van het Autotron staan ook weer vele auto’s en motoren opgesteld. Dit levert prima fotomomenten op!

Concorso Italiano
Tijdens de beurs zal een deskundige jury onder leiding van beedigd taxateur Dennis Rietveld de aanwezige auto’s in de Expohal en de showpaddocks onderwerpen aan een kritische blik en bepalen welke auto’s winnaar worden in hun klasse.

Neem gerust je meisje mee!
Auto Moto d’Italia ruikt het niet alleen naar olie en benzine. De geur van Espresso en de pizzaoven is alles overheersend. Natuurlijk is geen Italiaans feestje compleet zonder Italiaanse producten als kleding, delicatessen, wijn, muziek, cappuccino en pizza. Neem dus gerust je meisje mee.

Praktische informatie
Het evenement start om 10.00 uur en eindigt om 17.00. Tickets kosten €15,- per persoon. In de voorverkoop heeft men een korting van €3,- en betaalt men slechts €12,-. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie kan verkregen worden op de site: www.automotoditalia.nl