30 januari officieel startschot voor Maserati Quattroporte

maserati-quattroporte-2013-pictures-preview-4

Hoewel de Quattroporte al even over de productieband van Maserati rolt, zal 30 januari het officiële startschot gegeven worden voor de productie van de elegante limousine. De compleet vernieuwde fabriek in Grugliasco is voor meer dan een miljard euro verbouwd en dat wil men uiteraard niet geheel aan de media voorbij laten gaan.

Sergio Marchionne zal samen met John Elkann, de nodige heren van de vakbonden en de lokale overheid aanwezig zijn om officieel de eerste ‘QP’ van de band te zien rollen. Dit zal de handen van de 1.500 werknemers ongetwijfeld op elkaar weten te krijgen.

big_maserati-08

Ondertussen heeft Marchionne hoge verwachtingen van de Quattroporte nu blijkt dat de markt in Amerika sterk aan het aantrekken is voor auto’s die meer kosten dan, pak ‘m beet, een ton in euro’s. Als de lijn van de laatste maanden zich doorzet zullen er waarschijnlijk meer auto’s uit dit segment worden verkocht dan in piekjaar 2007.

De verwachtingen voor de komende jaren zijn nog hoger. De verwachting bestaat dat er in 2015 zo’n 540.000 auto’s in Amerika worden verkocht die meer dan € 100.000 ($ 130.000) kosten. Dat is 35% meer dan nu. Als je deze cijfers naast die van Europa legt zal het je niet verbazen dat Maserati de Detroit Motorshow eerder deze maand uitkoos om de nieuwe Quattroporte te presenteren.

“Terwijl Europa nog een flink zwaar jaar zal krijgen, is Amerika bezig aan het vierde jaar van herstel van de economische crisis”, aldus Bloomberg Industries. Amerika merkte eerder de gevolgen van de crisis en is er eerder weer uit aan het krabbelen, we lopen dus ‘een stukje’ achter in Europa.