Alfa Romeo Giulia 2.0 T veel krachtiger dan beloofd!

De Giulia is in benzine-versie leverbaar met 200 en 280 pk. Wat de motor in de praktijk levert is altijd weer even afwachten, vaak zitten de Italianen er redelijk in de buurt maar minder opgeven dan er daadwerkelijk wordt geleverd is natuurlijk niets voor de Italianen. Bij de Giulia in benzine-uitvoering lijkt dat anders te zijn.

Squadra Tuning in Nunspeet, al vele jaren hét adres om je Alfa Romeo wat sneller te maken, heeft de Giulia 2.0 Turbo op de testbank gezet. Stephan Lenior, het brein achter Squadra Tuning, viel vervolgens redelijk van zijn stoel toen hij de resultaten zag! De versie die 200 pk en 330 Nm zou moeten leveren komt in de praktijk op 230 pk en 380 Nm! Een enorm verschil.
Ook de 280 pk Veloce is de bank opgegaan en blijkt 310 pk uit de 2.0 Turbo te persen, samen met 460 Nm (i.p.v. 400 Nm). Grote verschillen dus die niet echt te verklaren zijn. Ook niet voor techneut Stephan.

In de grafiek hieronder geven de dunne lijnen de opgegeven waarden aan, de iets dikkere lijnen zijn de praktijkmetingen.

Er is echter nog meer: de topsnelheid van de Veloce is begrensd op 240 km/u, terwijl de Duitse concurrenten allemaal zijn afgeregeld op 250 km/u. Waarom??? De Veloce zou met het vermogen dat hij blijkt te leveren ruim over de 260 km/u moeten kunnen halen.

De grote vraag is natuurlijk waarom Alfa Romeo zo afwijkt van de praktijkgegevens. In dit geval zou het namelijk niet nadelig zijn voor Alfa om met de werkelijke cijfers te komen. Het enige dat we ons in kunnen denken is dat Alfa Romeo voor de veilige weg kiest en zo nooit een claim krijgt dat de auto de opgaven niet haalt.

Hoe dan ook: feest! Denken we even verder dan is het niet vreemd om te denken dat je 2.0 Turbo met 230 pk straks eenvoudig te tunen is naar 310 pk!!!

Meer op Squadra-tuning.nl.