Alfa Romeo Giulietta nu met 2.0 uit Giulia

Alfa Romeo heeft voor dit jaar een vernieuwing voor de Giulietta in petto. De 1750 TBi motor verdwijnt, er voor terug komt de bekende 2.0 motor uit de Giulia, die bij de Giulietta 175 pk levert. 25 minder dan in de Giulia en Stelvio maar wel met een ontzettend prettige karakteristiek.

Wellicht een bijzondere keuze maar we zijn er niet bang voor dat deze nieuwe Giulietta voor aansprekende prestaties zal zorgen. Onbekend is nog of de versnellingsbak hetzelfde blijft of misschien ook aangepast wordt. Op een directe opvolger zullen we wellicht nog eventjes moeten wachten maar we begrijpen van diverse bronnen in Italië dat een hoger model in het C-segment niet lang meer op zich laat wachten.

Wat betreft het vermogen: het is inmiddels redelijk breed bekend dat de 2.0 in de Giulia en Stelvio vrijwel altijd meer vermogen levert dan beloofd is. Veel auto’s hebben in de praktijk al zo’n 220 a 230 pk. Dat is bij de 280 pk versie niet anders, die schommelt vaak al rond de 300 pk. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de voorzichtige officiële waardes ook voor de nieuwe Giulietta gelden. Daarnaast is de kans groot dat de motor zich vrij simpel laat aanpassen naar wat meer vermogen.

Naast het motorennieuws ook nog wat uiterlijke nieuwtjes, zoals de groene tint Verde Visconti, nieuwe wielen en wat andere interieurcombinaties. Vanaf de wijziging zullen alle modellen de uitmonstering van de huidige Sport en Veloce hebben. Bij de Business en Super zijn de bumpers dan voorzien van een matchroom biesje, bij de sportieve uitvoeringen gaat het om gele of rode details.