Alle technische gegevens Alfa Romeo 4C op een rij

alfa-romeo-4c-configurator

Alfa Romeo zit niet stil vandaag en heeft de website van de Alfa Romeo 4C online gezet. Die staat boordevol beeld, waarbij uitgebreide technische informatie en een prachtige vormgeving voor de nodige minuten plezier zorgen. De Launch Edition is al in een 360 graden-view te bekijken in beide leverbare kleuren: Carrara Bianco en Alfa Rosso.

Alfa Romeo is trots op het verleden en meldt duidelijk dat er gekeken is naar de Alfa Romeo 33 Stradale. Terecht want er is inderdaad een verband te zien tussen de twee sportwagens. Een middenmotor, laag gewicht en fikse prestaties plus een look die geïnspireerd is op de klassieker maken de link meer dan verklaarbaar. Ook meldt Alfa Romeo direct dat de 4C bij Maserati gebouwd wordt, iets wat natuurlijk niet verzwegen hoeft te worden.

alfa-romeo-4c-configurator-c

De slechts 895 kg zware 4C (drooggewicht) heeft een vermogen van 240 pk (bij 6.000 tpm). Daarmee is er een zeer gunstig specifiek gewicht bereikt van 3,73 kilo per pk! Aldus snelt de 4C in 4,5 seconden naar de honderd. Een  gewichtsverdeling van 38% voor en 62% achter moet voor heerlijke rijeigenschappen zorgen. De topsnelheid van het apparaat ligt op 258 km/u! De 4C is 1,18 meter hoog, 2,09 meter breed en 3,99 meter lang. De wielbasis bedraagt 2,38 meter.

Een belangrijk aspect bij de 4C is het ultralichte chassis, een carbon monocoque die slechts 65 kilogram weegt. De subframes aan voor en achter zijn gemaakt van extra licht aluminium. De panelen aan de buitenzijde zijn gemaakt van een speciaal, ultralicht en sterk composietmateriaal. Ook licht is de  uiterst krachtige reminstallatie van Brembo. Aan de voorzijde zijn de schijven 305 mm groot, achter 292 mm. Daarmee moet de 4C in slechts 36 meter van 100 km/u tot stilstand kunnen worden gebracht.

alfa-romeo-4c-configurator-b

Er is keuze uit twee verschillende wielen. De ene set meet vóór 18″ en achter 19″ (het inmiddels bekende Alfa-design met vijf grote ringen). Het alternatief is vóór 17″ en achter 18″ groot en heeft een spaakdesign. De wielen zijn voorzien van Pirelli-rubber. Launch control (nieuw voor Alfa Romeo) moet ervoor zorgen dat de acceleratie zo snel mogelijk verloopt. Schakelen gebeurt door middel van de TCT versnellingsbak, eentje met dubbele koppeling dus. Het DNA-systeem dat we kennen uit onder andere de Giulietta is ook in de 4C te vinden. In de tweezitter is er echter een Race Mode aan het systeem toegevoegd waarbij het Stability Control System en het ABS zijn uitgeschakeld voor het klassieke stuurwerk en het echte race-gevoel.

[nggallery id=145]

Zelf even spelen met de configurator? Dat kan op Alfa Romeo’s eigen website: 4c.alfaromeo.com. Meer informatie over de Alfa Romeo 4C Launch Edition? Dat vind je hier.