Aprilia klaar voor het WK Superbike in Assen

2.ApriliaRacing_Melandri

Dit weekend staat het TT-circuit van Assen weer in het teken van het Wereldkampioenschap Superbike. Het circuit, dat ook wel de Universiteit van het motorracen genoemd wordt, is vaak het toneel geweest van een heldhaftige strijd om topposities, het gehele weekend gadegeslagen door duizenden fans langs de baan.

Een onvoorspelbare factor is in ons land altijd het weer en komend weekend lijken de weersomstandigheden opnieuw een beslissende rol te kunnen gaan spelen. Voor de rijders van Aprilia Racing betekent de derde ronde een belangrijke tweesprong. Na de fantastische start in Australië met een overwinning en twee podiumplaatsen leverde Aragon zowel ups als downs op. Positief was het feit dat Melandri in de tweede race tot aan de laatste bocht kon strijden om de zege. Assen zal dan ook belangrijk zijn voor Melandri en Guintoli om aan te tonen dat beiden aanspraak kunnen maken op de overwinning.

In Aragon liet Marco Melandri, in zijn eerste jaar op de RSV4, zien dat hij de snelheid en het inzicht heeft om het erepodium te kunnen bestijgen. Op het technische circuit met vloeiende bochten in Assen zou de ervaring van de Italiaan wel eens voor het verschil kunnen zorgen.

1.ApriliaRacing_Melandri

Marco Melandri: “Assen is een unieke baan en om hier aan de start te verschijnen na een race zoals in Aragon motiveert echt en zorgt ervoor dat ik nog beter wil presteren. Ik hoop dat het weer niet al te wisselvallig is en dat ik mij goed kan kwalificeren, want inhalen op Assen is geen eenvoudige zaak. Mijn Aprilia RSV4 is er in ieder geval klaar voor en ik kijk er naar uit om weer in actie te komen.

Voor Sylvain Guintoli is Assen een speciaal circuit waar hij in 2003 zijn eerste podiumplaats in het WK haalde (in de 250 cc klasse met Aprilia). De coureur uit Frankrijk mikt komend weekend op minimaal een podiumplaats.

4.ApriliaRacing_Guintoli

Sylvain Guintoli: “We hadden het moeilijk in Aragon, maar op dat soort momenten leer je te vechten om beter te worden. Het TT Circuit is voor mij speciaal. Ik stond hier in 2003 met een Aprilia voor het eerst op het podium van een WK-race en twee jaar geleden boekte ik hier mijn eerste WK Superbike overwinning. Ik kijk er naar uit om weer in Assen te racen, een fantastisch circuit dat garant staat voor motorsport van topniveau.

Van CorsaItalia zijn we er bij om te kijken wat de heren er van maken!