Eerste blik op interieur Alfa Romeo 4C

alfa-romeo-4c-habitacle-1

Niet schrikken, wat je hier ziet is niet het definitieve instrumentenpaneel van de Alfa Romeo 4C. Waar de concept 4C een schitterend interieur, had is het op deze foto’s behoorlijk treurig wat betreft de vormgeving en materiaalkeuzes van het dashboard.

Er zullen bij de productieversie een boel verschillen te vinden zijn in vergelijking met het binnenste van deze testauto.

alfa-romeo-4c-habitacle-2

Het enige dat een beetje hightech oogt is de digitale klokkenwinkel die in deze vorm zijn weg zal vinden naar de productie-4C. Een display geeft alle informatie die je verwacht, met een grote toerenteller en daarbinnen alle gewenste informatie. Zoals je ziet is de auto uitgerust met het DNA-systeem.

We verwachten overigens niet dat de Alfa Romeo een erg flamboyant interieur krijgt. Net als concurrent Lotus zal Alfa Romeo kiezen voor een minimalistisch ‘innerlijk’ met niet te veel glimmertjes en vreemde toeters en bellen; het wordt een racy cockpit met alleen het echt noodzakelijke.

alfa-romeo-habitacle-3

Verder zien we veel bekende knoppen en andere onderdelen uit andere modellen, met op de middenconsole de raambediening, de DNA-selectieknop, de spiegelbediening en de knoppen van de TCT-versnellingsbak uit bestaande auto’s. Voor het uiteindelijke resultaat zullen we nog eventjes geduld moeten hebben, de auto zal vóór Genève het web over geslingerd worden.