Gerucht: Alfa Romeo Giulia Sportwagon komt definitief

Alfa Romeo heeft nog niet gereageerd op de berichten die circuleren op internet maar het zou definitief beslist zijn: er komt een Giulia Sportwagon! Met de komst van de Sportwagon zou Alfa Romeo een grote stap kunnen maken in de verkopen, in Europa zijn stationwagons nog altijd erg populair. 

Enkele heren die betrokken zijn bij het Sportwagon-project zouden die hebben medegedeeld aan het doorgaans goed ingelichte Automotive News. Ga er overigens niet van uit dat de extra ruime ‘Juul’ volgende maand bij de dealer staat, er wordt gesproken over oktober 2017. Het lijkt ons een logische planning, de Giulia sedan zal tegen die tijd niet meer zoveel aandacht in de media krijgen als nu en er is het komende half jaar dan alle ruimte voor de Stelvio om de show te stelen.

Van de Giulia werden tot nu toe 5.105 stuks verkocht en daarmee is de doelstelling voor geheel 2017 al riant gehaald. In Europa betekent dit aantal een vijfde plek in de lijst van dit segment, achter respectievelijk de Mercedes-Benz C-klasse, BMW 3-serie, Audi A4 en Jaguar XE. Kijken we alleen naar de laatste afgeronde maand dan is Alfa Romeo de Jag ook al voorbij. Een Sportwagon variant zou er voor kunnen zorgen dat de Italianen zich écht tussen de grote drie uit Duitsland kunnen nestelen.