Giulia en Stelvio: Alfa Romeo komt met opvolgers

Alfa Romeo verdient geld en komt met meer goed nieuws: de Giulia en Stelvio krijgen beide opvolgers en beide behouden dezelfde naam! De nieuwe modellen zullen van de grond af aan nieuw zijn en hoewel we de ongeëvenaarde rijeigenschappen nu al gaan missen zijn we ongelofelijk blij dat er wordt gekozen voor het voortzetten van deze twee types.

Het worden mooie jaren voor Alfisti. Althans, voor Alfisti die enigszins met open visier naar de toekomst kijken. Ja natuurlijk, ook wij zouden het liefst ronkende biturbo zescilinders, wild sissende en geblazen viercilinders en de o, zo pure rijeigenschappen van de relatief lichte Giulia en Stelvio. Maar helaas is de toekomst niet weggelegd voor dit soort modellen. Laten we één ding niet vergeten: deze weg wordt niet ingeslagen omdat Alfa niet meer van dit soort modellen wil maken, het wordt autofabrikanten zo’n beetje opgelegd.

En daarom zullen de volgende Giulia en Stelvio volledig elektrisch zijn. Natuurlijk krijgen we eerst komend jaar de Alfa Romeo Milano maar al een jaar later is het raak met de nieuwe Giulia, die voor 2025 gepland staat. Een jaar later, vermoedelijk in het voorjaar van 2026, zal dan de nieuwe Stelvio het levenslicht zien.

Een jaar later, we leven inmiddels in 2027, zal er een nieuw topmodel aan de line-up worden toegevoegd. Alfa Romeo draait ondertussen met winst, mede omdat Jean-Philippe Imparato meer inzet op rendement dan op aantallen. Wat ons betreft een geweldige insteek. Jarenlang werd maar geprobeerd maximale aantallen te produceren, nu lijkt de koers te zijn gezet naar een visie waar wordt getracht een selecte groep serieuze klanten te trekken en dat lukt: al een paar jaar achter elkaar maakt Alfa Romeo winst. En dan mogen we zelf liefhebbers zijn van klassieke Giulia’s, 75, en 156’s: wij zijn heel erg blij met dit nieuws.