Lancia op de Autosalon van Genève

lancia-ypsilon

Geen wereldnieuws voor Lancia in Genève, wel de nodige nieuwe uitvoeringen van de Ypsilon en Delta. We zien de terugkeer van het olifantje en MOMODESIGN presenteert van zowel de Delta als de Ypsilon een S-uitvoering.

Om met de grootste te beginnen: Lancia laat in Genève de Delta S MOMODESIGN zien, een behoorlijk dikke hatchback waarbij nog maar weinig chroom te vinden is en veel donkere tinten. Het staat de Delta uitstekend als je het ons vraagt. De antracietkleurige lak van de carrosserie wordt gecombineerd met speciale 18″ wielen (van de Fiat Bravo Sport) in dezelfde kleur en een glanzend zwart dak. Het genoemde ‘chroomwerk’ zoals grille en deurgrepen zijn donkerder uitgevoerd. Ook binnen zijn de lichte aluminiumkleurige delen verdwenen in ruil voor zwarte materialen.

[nggallery id=148]

Ook over de Ypsilon is wat nieuws te melden: de olifant, beter gezegd Elefantino, komt weer terug. In dit geval het blauwe beest. We hopen natuurlijk dat daarmee ook de weg vrij is voor het rode extra sportieve (in het echt bedreigde) beest. De Elefantino Blue kenmerk zich door donkere wielen, een zwarte achterklep en speciale bekleding met blauwe stiksels.

Net als van de Delta is er ook van de Ypsilon een S MOMODESIGN. Blauwe lak met een matgrijze motorkap, dak en achterklep laten deze kleine jongen er gelijk uitspringen. Bicolore wielen en een interieur met speciale bekleding en gele accenten in de tellerunit maken het vervolgens af.