Maserati Ghibli gepresenteerd in Shanghai

maserati-ghibli4

Vorige week presenteerde Maserati de compleet nieuwe Ghibli al via internet. Sinds afgelopen weekend staat de E-segmenter ook de show te stelen in Shanghai. Tevens zijn er meer gegevens over de motoren en wat extra plaatjes beschikbaar. Wij zijn in ieder geval enthousiast!

Het enthousiasme komt niet alleen door die motoren, maar vooral ook door de fraaie lijnen die de mini-Quattroporte heeft. Net wat sportiever en compacter. Samen zorgt dat voor een auto die in onze ogen erg harmonieus gelijnd is. Het interieur spettert op de foto’s door de rode kleur van het scherm af.

Het feest begint met de Ghibli zonder extra toevoegingen. Deze is uitgerust met een 3.0 V6 biturbo die een vermogen weet te halen van 330 pk en een koppel van 500 Nm. De acceleratie van 0 tot 100 is in 5,6 seconden achter de rug. Er wordt een verbruik opgegeven van 9,6 liter per 100 kilometer, maar we hebben niet de indruk dat je daarvoor meer dan 10 procent van de beschikbare pk’s moet aanspreken. Je kunt de bankpas nog wat verder uitwringen? Dan is er de Ghibli S die met zijn 3-liter V6 410 pk en 550 Nm noteert. Deze riante cijfers (voor een 3.0) worden wederom gehaald door de twee turbo’s die op het blok zijn geschroefd. Een sprintje naar de bekende 100 kilometer per uur duurt ongeveer 5 seconden en een topsnelheid van 285 km/u is ook alles behalve matig.

[nggallery id=156]

Mocht het eerder genoemde verbruik je toch iets te heftig zijn dan is de nieuwe 3.0 V6 diesel krachtbron wellicht iets voor je. Met 275 pk en een koppel van 600 Nm zijn het waarden waar je je niet direct voor hoeft te schamen als dieselrijder. Het zou volgens Maserati moeten lukken om er iedere honderd kilometer minder dan 6 liter diesel doorheen te pompen.