Modelgamma Maserati Quattroporte: S, S Q4 en GTS

maserati-quattroporte-s-q4-2013

We wisten natuurlijk al welke motoren er leverbaar worden in de Maserati Quattroporte, maar nu hangen er ook namen aan de uitvoeringen. Over instappers spreken we natuurlijk niet bij dit prachtige merk; de versie waarmee de prijslijst begint, luistert naar de naam Quattroporte S.

Deze S beschikt over de 3.0 V6 Biturbo motor met 410 pk. Gekoppeld aan een 8-traps automatische versnellingsbak is dit alles behalve een stakker. Voor de sprint naar 100 kilometer per uur heeft de S slechts 5,1 seconden nodig en de rek is er pas uit bij 285 km/u. Klimmen we een stukje verder in de modellijst dan komen de we bij de Quattroporte S Q4, met dezelfde motor maar nu met vierwielaandrijving. Begeef je je op normaal, kleefgraag asfalt dan zul je maar weinig merken van ddeze AWD, het systeem komt aan de voorzijde alleen in actie als dit gewenst is vanwege minder grip van de achterste twee wielen. Doordat je twee keer zoveel aangedreven rubber op het asfalt hebt, duurt de trip vanuit stilstand naar honderd nog maar 4,9 seconden. Van de S Q4 heeft Maserati nu een mooie video op het web geplaatst.

De topper van de Quattroporte luistert naar de toevoeging GTS. Deze is uitgerust met de kippenvel opwekkende V8 die net als de zescilinder ook voorzien is van twee turbo’s. Daardoor levert de 3,8 liter grote achtpitter 530 pk. Deze motor is alleen verkrijgbaar in combinatie met achterwielaandrijving. Daarmee is het voorlopig de snelste Quattroporte met een top van 307 km/u en een acceleratie naar de 100 in 4,7 seconden.

[nggallery id=150]